ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Yamaha XSR125 – ny lettvekter med tidløst design

Retro-programmet til Yamaha bærer navnet «Sport Heritage», og den japanske produsenten utvider nå serien med en 125-kubikk XSR. Her ligger alt til rett for at ungdom og andre med A1-lappen virkelig kan pendle med stil! Leveransene til europeiske Yamaha-forhandlere starter fra den første uken av juni 2021, og Yamahaimportøren oppgir at prisen på det norske markedet er satt til kr 49.900.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Det følgende er hentet fra Yamaha sin pressemelding om XSR125 (forkortet):

The youngest Faster Son – Born for free spirits:

Designet for førere som liker kombinasjonen av en tidløs neo-retro look med klart slektskap til tidligere modeller og moderne teknologiske løsninger. Yamahas Sport Heritage-modeller er i en klasse for seg. Med en unik karakter og tidløs apell er XSR-modellene designet for å levere både fremragende kjøreegenskaper og muligheter for føreren til å uttrykke individualitet og personlighet.

Yamahas Faster Sons-filosofi er inspirert av fortiden, men har blikket på fremtiden. Denne tilnærmingen apellerer til førere som liker å gå egne veier og gjøre ting på sin egen måte. Hele Yard Built-scenen er inspirert og oppmuntret av Faster Sons-bevegelsen. De siste 6 årene har de mest respekterte spesialbyggerne i Europa og resten av verden brukt Yamaha Sport Heritage-modeller som utgangspunkt og skapt mange radikale maskiner som utfordrer det etablerte.

Sport Heritage-serien ledes av Faggskipet XSR900 med 3-sylinders motor, tett fulgt av XSR700 med 2-sylinders motor, og nå er tiden inne for å introdusere en ny modell som gjør Faster Sons-livsstilen tilgjengelig for et helt nytt publikum. XSR125 er designet og bygget etter de samme høyekvalitetsstandarder som de andre modellene i serien, og gir nå yngre førere muligheten til åoppleve den fine kjøreopplevelsen og og den gode følelsen som som følger av ethvert XSR-eierskap. Med premium konstruksjonskvalitet og Yamahas velkjente pålitelighet, kan kunder væretrygge på at denne maskinen ikke svikter dem, og vil gi en god annenhåndsverdi.

Den helt nye XSR125: Pendle med stil:

Pendling blir morsommere med XSR125. Denne nye lettvekteren er det yngste medlemmet av Faster Sons-familien. Den er bygget med høye standardspesifikasjoner som inkluderer Yamahas toppmoderne motor, en ramme som sørger for smidig håndtering og den nyeste teknologien – alt pakket i et tidløst design. Og som mange yngre søsken er denne motorsykkelen allerede klar til å imponere.

Med sterke retro-inspirerte fargekombinasjoner, utsøkte detaljer og Yamahas førsteklasses konstruksjonskvalitet, er dette en motorsykkel som blir lagt merke til overalt. I motsetning til noen modeller i klassen som holder en lav profil, er XSR125 en modell som roper på oppmerksomhet, og som har ytelse, teknologi og stil som berettiger dette.

Klasseledende 125 cc 11 kW motor:

XSR125 drives av en kvikk 125 cc 4-ventils væskeavkjølt EU5-kompatibel motor med én sylinder. Denne er basert på motordesignet brukt på de svært suksessfulle MT-125 Hyper Naked og R125 Supersport-modellene. Denne sofistikerte og svært pålitelige kraftpakken produserer hele 11 kW, det maksimale som er tillatt i førerkortklassen A1, og har dermed en de beste ytelsene i sin klasse.

En av de viktigste teknologiske løsningene på XSR125 er Yamaha-systemt Variable Valve Actuation (VVA). Dette sørger for at motoren produserer godt med dreiemoment på lavere turtallsnivåer, og likevel med gode ytelser i øvre turtallsregister. Resultatet er en motorsykkel som er lett og underholdende i byen, men som også er underholdende på motorveien. Kjøreopplevelsen styrkes ytterligere av den velavtemte eksoslyden med typisk single-karakter.

XSR125 er helt EU5-kompatibel. Med sitt beskjedne utslipp kan den kjøres i bykjerner med stadigstrengere reguleringer av luftkvaliteten. Den er altså perfekt for pendlere.

Farger:

XSR125s fargeskjemaer har et sterkt horisontalt motiv som forsterker den tidløse designen og gir denne modellen et rent utseende med en universell appell. Den blir tilgjengelig i tre farger: Redline (VRSK); Tech Black (MDNM6); og Impact Yellow (CPY), og hver av dem vil ha lakkerte skjermer foran og bak i matchende farger, dobbelstripet tankgrafikk og logoer på sidepanelene.

Viktigste egenskaper:

- Klasseledende 125 cc 11 kW EU5-motor

- Tidløs neo-retro design

- 37 mm USD gaffel

- Komfortabel kjørestilling

- Lettmetallfelger

- Stilriktige dekk med blokkmønster

- Klassiske runde LED-lykter foran og bak

- Lett og sterk Deltabox ramme

- Smidig, lett og trygg håndtering

- Lakkerte skjermer

- Klassisk Tuck-and-roll sete

- Braketter i aluminium

- Rundt LCD-instrumentpanel i retro-stil

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse