Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha Store Trondheim – Ny Yamaha design store på 700 m2

Her er gjengen som gleder seg til snøen er borte og ny MC-sesong! Fra venstre: Finn Jenssen, Hallgeir Fonn, Tonny Törnqvist, Petter Evjen,  Eldar Strømsness og Geir Solvang. Ikke til stede da bildet ble tatt: Torgeir By, Mona Lothe og Peter Britton.

Her er gjengen som gleder seg til snøen er borte og ny MC-sesong! Fra venstre: Finn Jenssen, Hallgeir Fonn, Tonny Törnqvist, Petter Evjen, Eldar Strømsness og Geir Solvang. Ikke til stede da bildet ble tatt: Torgeir By, Mona Lothe og Peter Britton.

Det var i 1967 at William Jenssen startet som MC-forhandler i Trondheim og etablerte firmaet William Jenssen AS. Etter hvert fikk firmaet navnet Ride Trondheim AS. Nå kaller de butikken for Yamaha Store Trondheim. Finn Jenssen, sønn av William, startet å jobbe i butikken til faren i 1972. Han er ennå på eiersiden og jobber i butikken, men det er Torgeir By som nå er hovedeier i Ride Trondheim AS.

Publisert:

Tekst: Ole Martin P. Eidevik

Denne artikkelen var en del av artikkelserien «Vi tar pulsen på MC-bransjen» i MC-avisa nr. 3-22.

Da MC-avisa var innom, var Torgeir desverre syk, men vi fikk møte en engasjert Yamaha-gjeng som lengtet etter at snøen skulle forsvinne. I høst flyttet Yamaha Store Trondheim fra Sorgenfri til Fossegrenda. Butikken nede i Sorgenfri var av det mindre slaget, men nå kan de skilte med 1600 kvadratmeter og opp til 8 meter under taket flere steder. Bare salgslokalet er større enn den gamle butikken med sine 700 kvadratmeter.

En av Norges største Yamaha design store finner du nå i Trondheim.

En av Norges største Yamaha design store finner du nå i Trondheim.

Torgeir er utdannet MC-mekaniker, og på Fossegrenda er det nå et topp moderne MC-verksted på 250 kvadratmeter.

Selv om det er større plass, så er lokalet allerede fullt opp med motorsykler, verksted, deler og utstyr. Det var 218 vinterlagringssykler på plass i lokalene bak i butikken. Selvsagt er det også en stor og innholdsrik utstyrsavdeling. Torgeir hadde også fått plass sin ”Hall of fame”-avdeling over salgslokalet. Her stod det fire klassiek racere på rekke og rad. Noen helt nydelige sykler som fortjener et besøk hvis en er i Trondheimstraktene.

Klassiske Yamaha-racere: Fra venstre:  87 TZR 250, 96 TRX 850, 85 FZ 750 og 87 FZR 1000.

Klassiske Yamaha-racere: Fra venstre: 87 TZR 250, 96 TRX 850, 85 FZ 750 og 87 FZR 1000.

Annonse
Annonse