Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha oppgraderer 2023 Ténéré 700 / Rally Edition

Yamaha har nå begynt å slippe oppgraderinger foran neste sesong. Nå er det tid for storselgeren Ténéré 700 som bl.a. har fått en forbedret 3-modus ABS, ny TFT-skjerm, USB-kontakt og LED-blinklys. Modellen er nå klargjort for QuickShifter.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2022 kl 15:32

Her er pressemeldingen fra Yamaha:

"2023 Yamaha Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition

Instrumentoppgraderinger, smarttelefontilkobling og ABS-forbedringer

Siden lanseringen i 2019 har Ténéré 700 oppnådd enestående suksess i hele Europa. Med over 40.000 solgte enheter har den spesielle kombinasjonen av en 690cc CP2-motor med høyt dreiemoment og et robust dual purpose-chassi bekreftet Yamahas posisjon som en av de ledende produsentene av Adventure-motorsykler. Og den legendariske Ténéré er nok en gangden definitive motorsykkelen for enhver oppdagelsesreisende og eventyrsøker.

Linjen har blitt ytterligere styrket med Ténéré 700 Rally Edition med et ekstra utvalg av premiumoppgraderinger som gjør den klar for det tøffeste terrenget. Den nylige introduksjonen av langdistanse Ténéré 700 World Raid har gitt alle førere muligheten til å gå enda lenger enn NextHorizon.

Det utrolige potensialet til Ténéré 700-modellene har blitt demonstrert av fabrikkfører og merkevareambassadør Pol Tarrés, som ble den første personen til å kjøre en 2-sylindret maskin i Erzbergrodeo, og overgikk mange kjørere på lette Enduro-maskiner.

Pol fikk selskap av Tunisia Desert Challenge-vinner Alessandro Botturi i Ténéré World Raid Rally Team for Africa Eco Race i oktober. Og mens racerteamet suste gjennom Afrika, har Nick Sanders nok en gang demonstrert sin bemerkelsesverdige eventyrlyst, så vel som den klasseledende ytelsen, holdbarheten og påliteligheten til Yamahas eventyrsykkel ved å fullføre nok en jordomseiling på sin Ténéré 700.

For 2023 har Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition en rekke viktige oppgraderinger og forbedringer som tilfører verdi til totalpakken og styrker deres posisjon som verdens ledende Adventure-maskiner. I tillegg blir den bemerkelsesverdige Ténéré 700 mer tilgjengelig enn noensinne med introduksjonen av 35kW-versjonen for A2-førerkort*.

  • Gjelder ikke Ténéré 700 Rally Edition

World Raid-stil 5-tommers TFT-skjerm
Både Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition er utstyrt med nye 5-tommers TFT-skjermer. Dette instrument av høy kvalitet har et utvalg av to skjermtemaer som passer til forskjellige kjøresituasjoner.

I «Explorer»-skjermmodus er fokuset på turtallsskalaen, slik at kjøreren kan konsentrere seg o må opprettholde det sterkeste dreiemomentet for effektiv kjøring i terreng. «Street»-skjermen er et mer konvensjonelt utseende med sirkulære tallskiver i analog stil. Begge skjermstilene har et tydelig designet oppsett med lettleste ikoner og varsellamper som gjør det mulig for kjøreren å holde fokus på veien eller banen foran dem.

Tilkobling til smarttelefon
Å holde kontakten er nå enda enklere for Ténéré-kjørere fordi 2023-modellene er utstyrt med en kommunikasjonskontrollenhet (CCU) som muliggjør smarttelefontilkobling. For å aktiveretilkoblingen må kjørerens smarttelefon først kobles til maskinen via Bluetooth® ved hjelp avYamahas gratis MyRide-app. Så snart eieren har koblet til smarttelefonen, kan de se varsler om innkommende anrop, e-poster og tekstmeldinger på den nye 5-tommers TFT-skjermen, samt overvåke viktige parametere for motorsykkelen via appen.

Hvis det er satt opp tilsvarende, kan systemet også varsle kjøreren om eventuelle tekniske problemer som kan oppdages på Ténéré og kan overføre et varsel via e-post til en motorsykkelforhandler eller annen kontakt som er utpekt av kjøreren.

MyRide-appen tilbyr også mange andre nyttige funksjoner, inkludert overvåking av alle viktige parametere på motorsykkelen, sporing av ruten som er tatt, samt registrering av tilbakelagt avstand, akselerasjon, topphastighet, høydeendringer og mye mer. Data kan deles på sosialemedier, sammenlignes og diskuteres med andre Yamaha Adventure-kjørere på noen av de mange internettforaene og dedikerte gruppene på sosiale medier.

Forbedrede ABS-moduser
Den forrige modellens ABS-system tilbød et utvalg av ON- eller OFF-moduser, og for 2023 er både Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition utstyrt med en forbedret 3-modus ABS. Dette forbedrede systemet, som allerede er omtalt på World Raid-modellen, gjør det mulig forkjøreren å velge Full PÅ; Forhjul PÅ bakhjul AV; og Full AV.

Full PÅ er obligatorisk når du kjører på gaten, Forhjul PÅ bakhjul AV er designet for bruk i moderat off road-kjøring der grepet ikke er konstant, mens Full AV er egnet for mer ekstrem off road-kjøring.

Forhåndstilkoblet for quickshifter
Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition er klargjort for montering av et tilbehørs quickshift-system som nå er tilgjengelig som originalt Yamaha-tilbehør.

Redesignet bremsehendel foran, ny USB-kontakt,LED-blinklys
For bedre holdbarhet har den fremre bremsehendel blitt redesignet for å tåle utilsiktet skade hvis maskinen faller ned. Andre oppgraderinger inkluderer en ny USB-kontakt i stedet for det forrige 12 V-designet, samt LED-blinklys.

2023 Oppdateringer for Ténéré 700 og Ténéré 700Rally Edition:
-5-tommers TFT-skjerm med to temaer
-Tilkobling til smarttelefon
-Tretrinns ABS
-Nye farger og grafikk – Icon Blue og Tech Kamo (Ténéré 700)
-USB-kontakt
-LED-blinklys
-Nytt design på bremshendel for forbrems.
-Forhåndskabling for quickshifter
-Også tilgjengelig i 35 kW-versjon**

**Gjelder kun Ténéré 700. Ténéré 700 Rally Edition kan bare bestilles i full effekt versjon, men er godkjent for konvertering.

Farger
For 2023 får Ténéré 700 oppdatert grafikk og nye farger: Icon Blue og Tech Kamo.
Ténéré 700 Rally Edition vil fortsatt være tilgjengelig i Heritage White."

Annonse
Annonse