ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Yamaha Niken – tresylindret LMW…

Hvis du lurer på hva LMW star for, kan vi avsløre at det betyr Leaning Multi-Wheeler, altså flere hjul og evnen til å legge seg over i sving. Hensikten med teknologien er, som Piaggio viste for noen år siden med sin MP3, å gi økt trygghetsfølelse ved svingkjøring og redusere påvirkningen av et stadig skiftende kjøremiljø (tenk regn, grus, olje på veien, etc.). Med Yamahas MT09 motor ombord, bør dette absolutt bli en livlig sak, og den krever MC-førerkort klasse A. Ny og unik for Niken er den kom

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvis du lurer på hva LMW star for, kan vi avsløre at det betyr Leaning Multi-Wheeler, altså flere hjul og evnen til å legge seg over i sving. Hensikten med teknologien er, som Piaggio viste for noen år siden med sin MP3, å gi økt trygghetsfølelse ved svingkjøring og redusere påvirkningen av et stadig skiftende kjøremiljø (tenk regn, grus, olje på veien, etc.). Med Yamahas MT09 motor ombord, bør dette absolutt bli en livlig sak, og den krever MC-førerkort klasse A.

Ny og unik for Niken er den kompliserte forstillingen med doble USD teleskopben som holder 15 tommers hjul. Utseendet er laget bevisst futuristisk, og tankene går uvegerlig til Mad Max – kanskje i tråd med Yamahas ønske om å «Visit the Dark Side.»

Vi er ikke i tvil om at Niken er både sprek, spenstig og steike artig å kjøre (foreløpig har vi ingen data som forteller HVOR sprek), men spørsmålet melder seg: Er det fortsatt snakk om å kjøre motorsykkel? Uansett – teknologien er sprek, utseendet tøft og vi vet at den er 2150 mm lang, 885 mm bred og 1250 mm høy, at motoren har EFI og at det er en tresylindret rekke. Mer info kommer på EICMA.

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse