Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha lanserer en raskere og skarpere WR250F til 2022

Pressemelding (forkortet), Yamaha Motor Europe: Yamahas endurosykler WR250F og WR450F har noe av den mest avanserte teknologien i enduromarkedet, inkludert et unikt motordesign med snudd topp og den banebrytende telefonappen Power Tuner som tilbyr rask og enkel trackside-tuning. Det fremoverrettede innsuget og bakovervendte eksosløpet har en omvendt layout som ikke bare gir bedre innsugseff ektivitet og bedre effekt, men også mer sentralisert masse. Luftinntaket kommer i front og bensintanken se

Publisert:

Pressemelding (forkortet), Yamaha Motor Europe:

Yamahas endurosykler WR250F og WR450F har noe av den mest avanserte teknologien i enduromarkedet, inkludert et unikt motordesign med snudd topp og den banebrytende telefonappen Power Tuner som tilbyr rask og enkel trackside-tuning.

Det fremoverrettede innsuget og bakovervendte eksosløpet har en omvendt layout som ikke bare gir bedre innsugseff ektivitet og bedre effekt, men også mer sentralisert masse. Luftinntaket kommer i front og bensintanken sentralt i chassiset. Den bakoverskrånende sylinderen og et eksosanlegg som er ført tett rundt motoren bidrar også til sentralisert vekt og dermed en bedre manøvrerbarhet.

I tillegg til de kraftige og smidige motorene, drar WR250F og WR450F enduro-syklene også nytte av en bransjeledende chassisdesign med en lett alu-ramme, en førsteklasses hastighetssensitiv KYB-gaffel og et lenkeoppheng bak som gir en presis og stabil oppførsel i det tøffeste og mest utfordrende terrenget.

Til 2022 har WR250F gjennomgått en stor motor- og chassisoppgradering med avansert teknologifra sykkelen som har dominert 250 cc motocross-klassen i 2021.

Så langt i år har YZ250F vunnet både East og West AMA 250 Supercross-titlene, og har tatt et imponerende antall seire i MX2 World Championship og AMA 250MX National Championship. Med en kraftigere motor som gir økt ytelse gjennom hele turtallsområdet, sammen med en revidert ramme med rebalanserte stivhetsnivåer og et kraftigere bremsesystem, har den nye WR250F det som skal til for å alle nivåer.

Nye WR250F: Raskere og skarpere:

I enduro-verdenen er WR250F allerede en av de mest konkurransedyktige og brukervennlige syklene i sin klasse. Den brede momentregisteret gjør den til en motorsykkel som får frem det beste i hver fører uansett kjøreferdighet og off-road-erfaring. Og den vinnende teknologien støttes av Yamahas førsteklasses kvalitet og legendariske pålitelighet.

Sterkere motor:

2022 WR250F har el-start og er utstyrt med en avansert væskekjølt 4-takts motor som er betydelig oppgradert med løsninger fra den mesterskapsvinnende YZ250F.

En ny topp hentet fra YZ250F er en av komponentene som gjør 2022 WR250F mye sterkere i mellom- og toppregisteret - og enda bedre tider på spesialetappene. Motorens fremovervendte innsug har også nye kanaler, og sammen med et bredere luftinntak inspirert av YZ250F gir dette nye designet en overlegen luftstrøm og høyere forbrennings-effektivitet. Resultatet er økt effekt gjennom hele turtallsområdet.

Nytt multifunksjonsdisplay:

På lange dager med hard kjøring, holder det kompakte og lette nye multidisplayet føreren informert. I standardmodus viser måleren speedometer, klokke, stoppeklokke og to turtellere – og i løpsmodus viser displayet viktig informasjon som trengs under enduro, for eksempel gjennomsnittshastighet, stoppeklokke og trip-teller. Det er også en forbruksmåler for bensin, samt drivstoff- og motorvarslingslys.

Ny grafikk:

Den nye 2022-grafikken gjenspeiler Yamahas VictorYZone racing-aner. Icon Blue og mørkeblå innstøpt grafikk som gir utmerket holdbarhet og ripebestandighet for at de skal se bra ut lenge.

Leveranser til europeiske Yamaha-forhandlere starter fra oktober 2021. Priser varierer med region. Kontakt din nasjonale Yamaha-distributør for mer informasjon.

WR250Fs nye funksjoner:

Ny YZ250F-type topp

Ny YZ250F-spesifisert eksoskamaksel

Ny YZ250F-type innsug

Ny YZ250F-type luftinntak

Forbedret design av kamkjedestrammer

Nydesignet balanseaksel

Ny skiftkam til girkasse

Ny Deltabox-ramme i CF-støpt aluminium

Nye motorbraketter med WR-spesifikke stivhetsnivåer

Bransjeledende hastighetssensitiv KYB-gaffel med reviderte demperinnstillinger

Ny gaffelkrone med redesignede styrefester

Nye fotpinner, nytt styre og foraksel av YZ250F-type

Nytt multifunksjonsdisplay

Sterkere kjedeføringsbrakett

Ny 270 mm skive foran med 16 % større overflateareal

Ny stivere frontbremsekaliper med større stempler

Nye bremseklosser foran gir 25 % mer kontaktområde mot skive

Ny varmebeskyttelse for eksosrør

Ny, sterkere eksospottebrakett

Andre tekniske høydepunkter ved WR250F:

Væskekjølt 250 cc 4-takts DOHC-motor

Snudd topp med forovervendt innsug

Yamaha Power Tuner for motor-tuning fra smarttelefonen

Elektrisk start

Kjølevifte for radiator

Utmerket massesentralisering for lett håndtering

Enduro-spesifikk 6-trinns girkasse

Lett clutch med hurtigjustering

Kompakt og lett Deltabox-ramme i aluminium

Bransjeledende hastighetsfølsom KYB-gaffel

Bakfjæring av lenkearmtypen

KYB-støtdemper med høykapasitetsreservoar

Justerbart gummimontert styre med 4 posisjoner

Styremontert bryter for motorinnstillinger med to moduser

7,9-liters drivstofftank

lett glideplate i harpiks

Icon Blue karosseri

Blå felger

Innstøpt grafikk

Flatt og smalt sete

O-ringkjede

Høytmontert sidestøtte i aluminium

Yamaha Genuine Accessories og Off Road Apparel:

Yamaha tilbyr et bredt utvalg av deler og tilbehør til WRF enduro-modellene. Utvalget utvikles stadig og inkluderer alt fra forbruksvarer som luftfiltre og hjullagersett til gjenstander som inkluderer anodiserte deksler, foldbare bremsehendler og som gir sykkelen mer individualitet.

Det er også et bredt utvalg av kjøre- og hverdagsutstyr rettet mot WRF-eiere, og inkluderer Yamaha-merkede trøyer, bukser, sokker og hansker, samt kjøreutstyr, enduro kjørejakke, kroppsvarmere, capser og t-skjorter.

Annonse
Annonse