Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha 750 Virago 1982 – ville du gjenkjent den?

Virago var unektelig en storselger for Yamaha, men om den var en skjønnhet er diskutabelt. Men for mange, blant dem engelskmannen James Elwell, er de ypperlig custommateriale. En av James’ slektninger hadde en 1982 XV stående i et skur, og han lot seg overtale til å kvitte seg med den mot en viss godtgjørelse. Sykkelen hadde stått urørt i skuret i 15 år, så vår mann begynte fra bunnen: Han strippet sykkelen ned i sine enkelte detaljer og lakkerte rammen sort. En ny bakramme forandret sykkelen fu

Publisert:

Virago var unektelig en storselger for Yamaha, men om den var en skjønnhet er diskutabelt. Men for mange, blant dem engelskmannen James Elwell, er de ypperlig custommateriale. En av James’ slektninger hadde en 1982 XV stående i et skur, og han lot seg overtale til å kvitte seg med den mot en viss godtgjørelse. Sykkelen hadde stått urørt i skuret i 15 år, så vår mann begynte fra bunnen: Han strippet sykkelen ned i sine enkelte detaljer og lakkerte rammen sort. En ny bakramme forandret sykkelen fullstendig og gjorde det vanskelig å gjenkjenne den. I tillegg til å være plattform for setet huser bakrammen også et Lithium-ion batteri og det meste av elektronikken. Dekslet bak på setet er håndlaget av aluminium.

Det originale 19 toms framhjulet er erstattet av et 17 toms bakhjul med samme dekkdimensjon som bak. Dette gjør at sykkelen sitter med rette stuket. Eksosanlegget er 2:1 asbestviklet med innebygget demperinnsats. Innsuget har fått en spesiallaget manifold. Clip-on styre gir riktig kjørestilling, og hendlene er tilpasset café racer-looket. Speedometeret er eneste instrument, og ettersom James ønsket å ha gaffelbroen så enkel som mulig, er speedometeret montert i tanken.

Resultatet av arbeidet er en troverdig 750 cc café racer som utvilsomt har et imponerende lydbilde – demperinnsats eller ikke …

For vår del bøyer vi oss i dyp beundring over at det er mulig å gjøre en sykkel så fullstendig ugjenkjennelig. Godt jobbet, James!

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse