Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

WIMA Norway kan se tilbake på en vellykket oppstart

Women’s International Motorcycle Association (WIMA) sin norske avdeling ble startet for omtrent et år siden. MC-avisa har tatt en prat med president Eli Johann

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Women’s International Motorcycle Association (WIMA) sin norske avdeling ble startet for omtrent et år siden. MC-avisa har tatt en prat med president Eli Johanne Stene for å få en oppsummering av et meget vellykket første år.

Tekst: Anders Eidevik.

WIMA Norway har vært høyt og lavt og fått til beundringsverdig mye i løpet av et drøyt år eksistens. Kvinneandelen blant oss motorsyklister er stigende, og denne positive trenden vil forhåpentligvis fortsette. Jeg fikk gleden av å slå av en lang prat med Eli Johanne Stene, den norske WIMA-presidenten, om organisasjonens første leveår.

WIMA-gjengen ankommer Straand-treffet 2019. (Foto: Anders Eidevik)

WIMA Norways fokusområder:

– Vi i WIMA Norway har tre hovedfelt som vi vil tilby våre medlemmer og andre interesserte. For det første arrangerer vi treff og turer. Dette er sosiale plattformer som vil tilrettelegge for at jentene kan bli kjent med hverandre. For det andre arrangerer vi mekkekurs. Dette gjøres for at våre medlemmer i større grad skal kunne greie seg selv. Vi skal ikke lenger tenke at vi ikke kan legge ut på en langtur fordi vi ikke kan plugge et dekk. Til sist arrangerer vi kjørekurs for jenter, der målet er at deltakerne skal bli bedre på sykkel og tenke at «dette har jeg kontroll på», forteller en engasjert Stene.

I tillegg har WIMA deltatt på MC-messer og andre sammenkomster, deltatt på Straand-treffet 2019, organisert felleskjøring til ulike tilstelninger og arrangert foredragskvelder. «Jorden rundt på MC» og «Med R1 til Færøyene» har vært blant temaene på foredragene.

Viktig å fylle organisasjonen med innhold:

Eli Johenne er naturligvis fornøyd med WIMA Norways første leveår. Det har hele tiden vært et mål å fylle organisasjonen med mye og godt innhold før en åpnet opp for medlemskap.

– Vi så at vi måtte lage godt innhold, og så bygge organisasjonen rundt det – og det har vi gjort, forklarer Stene, og fortsetter: – Hvem har lyst til å være med i en organisasjon der det ikke foregår noe? WIMA Norway er mer attraktiv når jentene ser at vi blant annet har treff, foredrag og mekkekurs. Så vi fylte det med innhold først, og nå har vi lokallag alle plasser.

Lunch på Voss: Wima-jentene i Hordaland er på søndagstur og tilbakelegger 30 vakre mil gjennom Modalen, langs Hardangerfjorden, via Nordheimssund og tilbake til Bergen sentrum.

En rekke av vårens planlagte aktiviteter har naturligvis blitt avlyst grunnet situasjonen rundt Covid-19. For eksempel WIMA-treffet på historiske Fleischer's Hotel i Voss, der selveste Hayley Bell, grunnlegger av Women Riders World Relay (WRWR), skulle komme for å fortelle om veien videre for WRWR og delta på felleskjøring. Dette treffet vil bli gjennomført neste år.

En organisasjon preget av vekst og positivitet:

WIMA Norway startet med kontingent og medlemskap først på nyåret, og de har allerede passert 200 betalende medlemmer. Det er også startet opp ulike lokallag for Østlandet, Kristiansand, Rogaland, Vestlandet, Ålesund, Møre og Romsdal, Trøndelag, Bodø og Tromsø. Lokallagene arrangerer egne aktiviteter, som mekkekurs, fellesturer og foredrag. Avdelingen på Møre og Romsdal skal blant annet arrangere øyhopping i sommer, og Vestlandet-avdelingen vil holde arrangement i Bergen i slutten av juni. Det er altså mye som skjer i WIMA sine lokallag!

– I tillegg har vi en veldig aktiv Facebookgruppe med over 2000 følgere. Denne gruppen er preget av positivitet og oppmuntringer. Vi godkjenner innlegg som kommer inn, og det er flere om dagen, men utover det har vi ikke hatt behov for å moderere kommentarene på innleggene, forteller Eli Johanne.

Gruppebilde fra kjøretreningen på Rudskogen med både deltakere og instruktører. (Foto: Sønnavind Drone & Boligfoto)

Vellykket kjøretrening på Rudskogen:

Kjøretreningsdagen kun for kvinner på Rudskogen fredag 12. juni har med rette blitt omtalt både av MC-avisa og andre medier. Jeg ber Eli Johanne oppsummere arrangementet:

– Vi har hatt et fantastisk godt samarbeid med Terje Solbakken Trafikkskole. Vi var ca. 50 kvinner som deltok på fredagen, og dette var et rent WIMA-arrangement. På lørdagen arrangerte Terje Solbakken kjørekurs for både menn og kvinner, og noen av oss fra WIMA deltok også da. Selv var jeg sliten etter fredagen, og min romvenninne Anette og jeg var usikre på om vi skulle droppe lørdagens kurs eller ikke. Til slutt tok tiden beslutningen for oss, og plutselig sto vi på Rudskogen på lørdagen også. Da kjørte jeg enda bedre enn dagen før, for jeg hadde fått hvilt meg og sovet på fredagens lærdom. Jeg har aldri kjørt så fort i svinger før! Neste år blir det to sammenhengene dager for WIMA-gjengen. Da kan vi lære første dag, og så praktisere andre dag.

– Det er alltid litt vanskelig første gangen man skal gjøre noe, for folk vet ikke hva som skal skjed. Men nå har jenter hele landet over sett bilder og lest artikler fra årets arrangement, så dette er kommet for å bli. Det var et unikt samhold på Rudskogen den fredagen, og siden alle var en del av samme organisasjon, backet alle hverandre på tvers av tidligere relasjoner. Damer ønsker i større grad enn menn å ha kontroll på alt av regler før de begir seg ut på banen, men det skal være lov å drite seg ut, sier Stene.

Søndag morgen på Straand-treffet 2019: Grustur opp Vrådal Panorama. (Foto: Anders Eidevik)

Vi spiller hverandre gode:

WIMA Norway sitt motto er «vi spiller hverandre gode». Dette er en tankegang som Eli Johanne ønsker at skal gjennomsyre både organisasjonen og det norske MC-miljøet som helhet.

– I WIMA har vi en tanke om at alle skal få være med og at miljøet skal være godt. Vi skal være rause og ha en stor takhøyde. Innspill og tilbakemeldinger mottas med stor takk. Det er også viktig for oss å samarbeide med andre organisasjoner i MC-Norge, og være med på å dra lasset i samme retning. Vi vil bygge opp under motorsykkelfolket og fremme samarbeid, sier Stene.

Eli Johanne understreker at flere av arrangementene til WIMA også er åpne for gutta, som for eksempel felleskjøring fra flere steder i landet til Straand-treffet 18.–20. september.

MC-avisa ønsker Eli Johanne og resten av gjengen i WIMA Norway lykke til med fortsettelsen, og takker for alt godt arbeid så langt!

Annonse
Annonse