ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

WIMA inntok Rudskogen igjen – kjørekurs med 80 kvinnelige deltakere!

I pinsehelgen var Rudskogen Motorsenter i MC-damenes tegn. 80 damer fra vårt langstrakte land hadde kjørt i opptil flere dager for å bli en bedre MC-fører. Det faglige opplegget sto T. Solbakken trafikkskole fra Bergen for, mens selve arrangementet sto i WIMAs tegn.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2021 kl 06:50

Tekst og foto: Kirsti Holden.

Lørdag morgen kl. 07.30 åpnet portene, og da var rekken lang av ivrige kvinnelige MC-førere som nå hadde en mulighet for å bli veiledet i brems, sittestilling og rolig trening i svinger. Tempo de første rundene på den 3254 meter lange banen var rolig, men effekten av instruksjonene og praksisen ble fort synlig i hastighetsøkning i løpet av helgen. Søndag var det åpning kl. 13.00. Alle deltakere ble delt i tre grupper etter erfaring og til en viss grad type motorsykkel. Regnet satte ikke en stopper for det flotte humøret som preget begge dager. Mange så det å trene sving og fart på regntung asfalt som en fordel.

Lørdagen hadde en bolk før vi slapp til på banen, hvor alle måtte trene bremsing med egen sykkel, en bolk om hvor viktig sittestilling er for hvordan sykkelen responderer på føreren bevegelser, tilpassing av egen sykkel og viktig informasjon om banen. Selv om en del hadde vært på samme event i fjor, er en repetisjon helt nødvendig. Begge dager gikk treningen kontinuerlig. Hver gruppe hadde 20 minutter på banen, litt refleksjon etter runden, etterfulgt av mat og drikke, for så å gjøre seg klar for neste runde.

Refleksjon etter en runde.

Førerskolen stilte med ca. 20 veiledere slik at det var fire–fem deltakere for hver instruktør. De hadde hatt mixdager de foregående to dagene, og noen av instruktørene hadde med seg familien, der mannen veiledet på mixgruppene og damene veiledet på WIMA-dagene. Noen av damene på mixdagene var så ivrige at de deltok på alle fire dagene.

Noen fra T. Solbakken Trafikkskole.

Søndagen startet med at de fleste deltakerne tok på seg det annonserte rosa skjørtet, defilerte rundt banen og årets fellesbilde ble tatt. Meteorologene hadde heldigvis ikke like stor grad av treffsikkerhet på søndag, så det ble mange fine, tørre runder på banen. En del ildsjeler holdt ut til kl. 19.00 på 1. pinsedag, før motorduren stilnet og glade og litt slitne førere ble spredt igjen.

Artikkelforfatter Kirsti Holden og hennes GS.

I MC-avisa nr. 7-21 kommer en fyldigere reportasje fra WIMAs kjøretrening på Rudskogen.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse