Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

WIMA arrangerte mekkekveld i Tromsø

Women’s International Motorcycle Association (WIMA) sin norske avdeling er virkelig på frammarsj. På kort tid har det dukket opp avdelinger og aktiviteter rundt om i hele landet. Tidligere denne uken ble det arrangert jente-mekkekveld i Tromsø!

Publisert:

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Rikke Berg.

18. mai møttes en gruppe WIMA-jenter til mekkekveld med mekaniker Vidar Bjørklund hos Eide Motor i Tromsø, som er forhandler av Husqvarna, Kawasaki, Suzuki og Honda. Målet for kvelden var en innføring i klargjøring av sykkel for sesongen, samt ulike sikkerhetssjekker som en bør gjennomføre jevnlig.

– Vidar hadde laget en informativ powerpoint som fulgte oss gjennom kvelden. Demosykkelen sto klar på bukken, og et ryddig verksted møtte oss, kan Rikke Berg fortelle. I tillegg til Rikke består WIMA sin arbeidsgruppe i nord av Edel Straumsgård og Mary-Ann Hamsund Rikardsen (leder).

– Vidar ledet oss gjennom de helt sentrale delene ved sykkelen. Vi fikk innføring i sikkerhetssjekk på alt fra bremsesystemet via dekk og dekktrykk, drev og hjullager til olje og oljeskift, og enda mer til. Vidar tok seg god tid underveis, og han ga grundige svar på våre spørsmål, fortsetter Rikke.

WIMA Norway har etter hvert arrangert mekkekurs for jenter flere steder i landet. I MC-avisa nr. 5-21 hadde vi en artikkel ført i penn av Anette Sundsbak, visepresident i WIMA Norway, om mekkekvelder i Bergen, Sandnes og Gjøvik.

Lill-Ann Harvey var en av deltakerne på Tromsø-kurset, og hennes tilbakemeldinger er som følger:
– Det var en interessant og lærerik kveld med en flink mekaniker. Han hadde tid til å gå gjennom programmet uten å stresse. Vi gjennomgikk mange ting som jeg ikke har tenkt over før, som blant annet det med at bremsevæske skal byttes hvert andre år.

Hanne Larsen var også strålende fornøyd, og uttalte:
– Supert! NÅ kan jeg selv gjøre mine egne valg om hva som trenger å gjøres med min MC. Stor takk til Vidar og Eide Motor som på en enkel måte gav oss masse kunnskap.

Mary-Ann Hamsund Rikardsen var også fornøyd:
– Jeg synes kurset var veldig bra. Kursholder var utrolig flink til å fortelle og forklare. Tydelig at han kunne det han holdt på med. Alt i alt var dette et veldig bra opplegg!

Igjen er det bare å slå fast at WIMA Norway sitt aktivitetsnivå og samlende kraft er enormt imponerende. Denne helgen går nok et bevis på dette av stabelen; kjørekurs på Rudskogen der 80 kvinner er samlet, noe som ifølge WIMA Norway-president Eli Johanne Stene i alle fall er europarekord i antall kvinner samlet på kjørekurs for motorsykkel!

Annonse
Annonse