ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Warren, en ekte globetrotter!

Jeg møtte en kar på kaia i Strömstad. Begge hadde vi stilt opp i MC-fila i påvente av å kjøre ombord i splitternye «Color Hybrid» for å komme over til Sandefjo

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Jeg møtte en kar på kaia i Strömstad. Begge hadde vi stilt opp i MC-fila i påvente av å kjøre ombord i splitternye «Color Hybrid» for å komme over til Sandefjord i Norge. Men noe var liksom feil: Det sto AUS bakpå sykkelen hans ...

Av Tore Huseby.

Australia-skiltet anså jeg for urealistisk – man kjører simpelthen ikke fra Australia til Strømstad på motorsykkel. Eller gjør man det? Jeg inviterte ham med på MC-treffet til Sandefjord MC-klubb for å få vite mer. Og han takket ja!

Minst femten land – på fire måneder:

Warren, som karen het, fortalte at han hadde juksa litt. Sykkelen hadde han fraktet i container til Storbritannia, og han hadde kjørt derfra. Men absolutt ikke korteste vei! Warren forteller: «Til nå har jeg på denne turen besøkt, Storbrittania, Frankrike, Nederland, Tyskland, Danmark, Island, Færøyene og Sverige, og nå er jeg snart i Norge», forteller han.

Planen er å reise i fire måneder, og han har tre måneder igjen til å besøke resten av landene i Nord-Europa. Planen er å kjøre så langt nord som det er mulig å komme, og deretter svinger Warren sørover mot Finland, Helsinki, og så skal han besøke de baltiske landene Estland, Latvia og Litauen, samt Polen, pluss noen land til før han avslutter turen i Spania. Der skal han lagre sykkelen fram til april neste år. Og da kommer Warren tilbake for å kjøre hele Sør-Europa, samt Marokko og kan hende litt annet smått og godt i Nord-Afrika!

Mye vil ha mer!

– Hvordan fikk du så den den ville ideen å kjøre halve verden rundt for å kjøre MC?

«Vel, jeg slutta skolen etter endt utdanning som politimann, og gikk rett i jobb i mange år og fikk aldri noen mulighet til å reise da. Så dette tar jeg igjen nå. Jeg fikk smaken på dette da jeg for en tid tilbake kjørte gjennom USA, Canada og Alaska, en tur som tok et par måneder. Det var etter den turen jeg tenkte at dette må jeg gjenta, men da med Europa som mål.»

Neste tur planlegges allerede!

Warren sier: «Det er jo herlig at min kone lar meg få gjøre alt dette. Det er nesten litt mistenkelig», flirer han. Før han skynder seg å understreke at deres forhold er det aller beste. Noe vi kan forstå, hvem vil vel klage på en livsledsager som lar deg få reise verden rundt så lenge du lyster? Men den neste turen, som starter i april neste år, da skal også kona få være med, som passasjer. Varmen i sør er de ikke redd for – varmere enn i Australia blir det neppe, forteller Warren tørt. Og den turen vil nok ta et par måneder, hvis Warren får det som han – og kona – vil.

MC-folk er de beste folkene!

– Hva synes du har vært det mest fantastiske med reisene dine hittil Warren?

«Uten tvil – det må være det fantastiske samholdet og det gode felleskapet i MC-miljøene, det er jo blant annet denne spontane samtalen du og jeg nå har, et eksempel på! Jeg har vært så utrolig heldig å få møte hyggelige folk i fra hele verden. Dette er folk som er åpne og interessert i meg og mitt. MC kjøring er åpenbart noe som binder folk sammen!»

Reisesykkelen:

Warren kjøpte en sykkel spesielt for denne turen, og valget falt på en Suzuki V-Strom 650 som han ikke har forbedret på noen måte. Helt bevisst har han ønsket at sykkelen skulle være en så vanlig hyllevare som mulig, i tilfelle noe skulle skje med den. Men hittil har ingenting skjedd, den bare går og går, kan Warren fortelle. Kort og godt har han ikke opplevd noen problemer av noen art verken teknisk eller på annen måte! Ikke en gang vår høyrekjøring plager ham.

Det eneste han har av «unødig» ekstrautstyr med seg, er en liten løs ekstra bensintank på passasjersalen. Sånn i tilfelle han roter seg bort og befinner seg for langt vekk fra nærmeste bensinstasjon.

Resten av denne turen:

Warren skal nå via Lysebotn til Stavanger, derfra videre til Bergen. Nordover velger han henholdsvis Atlanterhavsveien og Fv 17 inntil han når Fauske. Så er det nordover til Tromsø via Lofoten/Senja, og til slutt ender han opp på Nordkapp. Derfra østover og så sørover igjen mot Finland. I Helsinki tar han fergen til Tallinn for å besøke de baltiske landene.

Helt til slutt, i november en gang, ender han opp i Madrid, der han parkerer sykkelen og flyr hjem til kona si i Perth, Vest-Australia.

Farvel:

Lørdag morgen, i et fantastisk hissig plaskregn, dro vår australske politimann videre fra Sandefjordstreffet etter å ha mottatt premie for kortest kjørte. Det vil si, han vant egentlig lengst kjørte, men byttet bort premien med han som vant premien for kortest kjørte, av plasshensyn på motorsykkelen.

Som Warren sa: «De leser jo ikke norsk i Australia likevel, så jeg kan si at denne premien var vunnet for lengst kjørte uansett.»

Rowing Up Creek In A Barbed Wire Canoo:

Mellomtittelen er et australsk uttrykk som beskriver skikkelig motgang: «Å padle motstrøms opp elva i en piggtråd-kano.»

Vi tror at vår nyvunne venn fra Down Under ikke ville sett på en slik padletur som et noe som helst problem. For Warren er åpenbart alt mulig, mulig!

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse