Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Voxan Motors skal forsøke å sette 12 nye verdensrekorder for elektriske motorsykler

Voxan Motors har prosusert elektriske Venturi biler siden 1995, og de lanserte sin første elektriske racingmotorsykkel Wattman i 2013. Disse gutta jakter farts

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Voxan Motors har prosusert elektriske Venturi biler siden 1995, og de lanserte sin første elektriske racingmotorsykkel Wattman i 2013. Disse gutta jakter fartsrekorder, og den første modellen av Wattman hadde 204 hk og leverte 200 Nm.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Foto: Voxan Motors.

Men Venturi gruppen fikk etterhvert blod på tann og utviklet modellen i retning av det ekstreme, og de holder pr. i dag en hastighetsrekord for elektriske motorsykler på hele 329 km/t – og da er det best å holde på hatten!!

Venturi gruppen med Voxan Motors hadde opprinnelig tenkt å sette 12 nye rekorder på saltslettene i Bolivia, men dette satte altså Covid-19 en stopper for. Teamet bestemte seg for å forskyve rekordforsøkene til mai 2021, men annonserte denne uken at de ønsker å bruke muligheten til å gjøre et forsøk kommende helg på flystripen i Châteauro i Frankrike siden forholdene nå tillater akkurat det.

Beiset det skal kjøres med har følgende spesifikasjoner:

Det skal kjøres i seks helt nye grener, så Voxan sier at det garantert blir seks nye verdensrekorder med ekstremmaskinene som opererer helt på grensen av hva vanlig racingutstyr kan tåle. Så blir det spennende å se om disse gutta faktisk klarer å hanke inn alle de 12 nye verdensrekorder som de lover!

Annonse
Annonse