ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

«Vinsvoll Flat Track»

Søndag 22. august ble jeg utkalt til Vinsvoll Speedwaybane for å møte gjengen fra «Vinsvoll Flat Track». Kollega Kyrre Hagen som skulle ha saken, ble forhindret, og jeg var stand-in for ham. Jeg takker Kyrre for det, det er lenge siden jeg har hatt det så trivelig på en motorsportarena.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tekst og foto: Jarl Hole.

Vinsvoll Speedwaybane eies av NMK Drammen og ligger like ved Fv 2744 (Vindsvollveien) mellom Mjøndalen og Vestfossen. Banen er en kortbane på ca. 250 meter og egner seg godt til den type flat track racing som «Vinsvoll Flat Trak» bedriver.

Flat track, eller dirt track som det også blir kalt, er en meget populær sport i USA. Syklene som brukes skiller seg fra vanlige speedwaysykler ved at de er fullt utrustet med demping både foran og bak samt at de har bakbrems. Det er også flere klasser i flat track racing og under arrangementet på Vinsvoll fikk vi se både moderne og klassiske sykler i aksjon. Vi fikk også et eget heat med tradisjonelle speedwaysykler.

Jeg anbefaler alle å besøke «Vinsvoll Flat Track» når de setter hverandre stevne. Hvis du vil lese mer om denne gjengen og hva de driver med, kommer det en artikkel og flere bilder i førstkomme utgave av MC-avisa.

Klar til start i veteranklasse. Det var møtt frem et stort publikum som stortrivdes med det de fikk se den flotte høstdagen.

En Triumph Bonneville kan også brukes som flat track racer.

En vaskeekte speedwaysykkel. Ett gir, en sylinder, ingen bremser og minimalt med fjæring, men det går som bare fy. Telefonkiosken brukes til å oppbevare de røde og grønne signalflaggene.

Litt oppvarming så røyken står, det må til.

Det endte med knall og fall, men ingen skade heldigvis.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse