ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Vi kårer Norges Nasjonale Motorsykkelveier

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss må kjøre MC i eget land. MC-avisa ønsker å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier. Dette gjør vi i samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder.

Gjennom nominasjoner og avstemminger ønsker MC-avisa å kåre 10 unike veier i Norge. Kåringen vil forgå ved at leserne sender inn sine forslag. Veiene som nomineres bør være av en slik lengde at det er verd å kjøre. Vi snakker altså ikke om noen kilometer, men gjerne en liten dagstur, der deler av ruta virkelig er noe av det flotteste Norge har å by på. Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler. Dessuten bør veien gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som det er verd å stoppe ved. Veiene bør dessuten oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende. Dette bør være veier både for erfarne og mindre erfarne førere. Kort sagt; etter en slik dag vil du virkelig føle at motorsykkelkjøring er noe helt spesielt. Dersom ruta går via et eller flere av De Historiske Hotel & Spisesteder, er det fint om du nevner dette. Vi vil uansett legge dette inn som tips til turen.

Påmelding innen 1. august:

Meld på dine forslag ved å sende en beskrivelse på minst 200 ord om hvorfor du mener akkurat denne veien kvalifiserer som en av Norges Nasjonale Motorsykkelveier. Dersom du har bilder fra tur på denne veien, mottar vi gjerne disse sammen med teksten din. Så langt som mulig vil vi forsøke å legge forslag som har vedlagte bilder ut på MCavisa.no. Noen av de beste leserforslagene vil dessuten publiseres i MC-avisa. Det er også fint om du har mulighet til avmerke turen på kart eller Google maps, og legge dette ved. Forslagene sendes på e-post til foto@mc-avisa.no.

Avstemming:

Av innkomne forslag vil vi legge ut veiene som kvalifiserer til å kunne oppnå status som en av Norges Nasjonale Motorsykkelveier, til avstemming blant MC-avisas lesere. I tillegg til stemmene vil også en fagjury, bestående av MC-avisas journalister, vurdere rutene. Veiene vil rangeres ut fra stemmene som oppnås samt fagjuryens uttalelse. Vekting 70/30.

Vinnerne:

Veiene som oppnår MC-avisas betegnelse «Norsk Nasjonal Motorsykkelvei» vil presenteres i MC-avisa . Vi vil presentere veiene etter stigende resultat. Vi starter med veien som har oppnådd tiendeplassen, og ender til slutt opp med Norsk Nasjonal Motorsykkelvei nr. 1. Vi vil også så langt som mulig forsøke å få testet de 10 rutene.

Premier:

Den som har sendt inn forslaget som til slutt går av med seieren, kan selv legge opp en tur mellom tre av De Historiske Hotel & Spisesteder. På denne turen vil vinneren få gratis overnatting, middag og frokost. Turen skal være sammenhengende og dekker to personer i dobbeltrom. Gevinsten må tas ut i 2021-sesongen, og vi forventer fine bilder og tilbakemelding fra turen. Dersom flere har nominert samme vei/rute, vil det trekkes ut en vinner blant disse.

Blant de som har stemt på veien som står igjen som vinneren, vil vi trekke ut vinnere. Gevinsten er et års gratis abonnement på MC-avisa.

Ruteoversikt:

Etter konkurransen vil du kunne finne beskrivelser av Norges Nasjonale Motorsykkelveier både på MC-avisas nettsider og på sidene til De Historiske Hotel & Spisesteder. Vi vil dessuten legge inn alle mottatte forslag som vi mener kan ha nytte for andre motorsyklister.

Send oss dine forslag!

Vi gleder oss til å motta favorittveien din, og høre hvorfor akkurat denne turen hører hjemme blant Norges Nasjonale Motorsykkelveier.

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

- Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur.

- Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler.

- Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved.

- Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende.

Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien, (dersom dette finnes). Oversikt over disse finner du på www.dehistoriske.no).

Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart.

Sendes til: foto@mc-avisa.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse