ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Vi hilser da på alle vi møter – gjør vi ikke?

Motorsyklisten er kjent for sitt eget stammespråk og skaper blant annet gruppetilhørighet med hilsing under kjøring. Men kanskje vi er litt for selektive? Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Vi løfter respektfult venstrearm og hilser når vi møter andre motorsyklister på veien. Dette er kult og veldig hyggelig. Én for alle, alle for én – slik skal det være. Men ... hvor konsistente er vi egentlig, og hilser vi gjennomgående på alle? Nei, det gjør vi nok dessverre ikke, og vi kan helt sikkert bli b

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Motorsyklisten er kjent for sitt eget stammespråk og skaper blant annet gruppetilhørighet med hilsing under kjøring. Men kanskje vi er litt for selektive?

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Vi løfter respektfult venstrearm og hilser når vi møter andre motorsyklister på veien. Dette er kult og veldig hyggelig. Én for alle, alle for én – slik skal det være. Men ... hvor konsistente er vi egentlig, og hilser vi gjennomgående på alle? Nei, det gjør vi nok dessverre ikke, og vi kan helt sikkert bli bedre. Hilsing er en samholdskomponent som skaper tilhørighet, anerkjennelse og motivasjon, og nettopp derfor er det så viktig at vi hilser på nettopp alle. Skal vi ivareta interessen hos de unge A1-førerne og sikre rekruttering til et langvarig MC-liv, må vi hilse på absolutt alle.

For hva vil være mere motiverende for de unge A1-førerne enn å bli anerkjent som motorsyklister av A2- og A-førere! Klarer vi å ta vare på motivasjonen til disse førerne, sikrer vi rekruttering til de tyngre klassene og et større og ønsket mangfold i MC-bransjen. Derfor, folkens, oppfordrer jeg herved til å hilse på alle: Mopeder, lettmotorsykler, scootere – hils på absolutt alle.

Og ... husk at når du hilser så klarerer du uoffisielt området du kommer ifra. En hilsen kommuniserer også at veien er fri for hindringer, hendelser eller andre forhold som kan representere en risiko for dem som kjører inn i området du akkurat har lagt bak deg. Passerer du en hendelse, signaliserer du at farten bør reduseres ved å vise et dempe-tegn, slik at møtende trafikk ikke kjører inn i hendelser. Så anmodningen er klar, være en hyggelig medtrafikant og hils, vær ditt ansvar bevist og gi sikkerhetsråd til møtende trafikk med enkle håndbevegelser.

Vær hilset.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse