ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Vi har testet BMW R nineT Scrambler

MC-sesongen er sakte, men sikkert i gang for flere og flere. Forrige helg rakk undertegnede å nyte to herlige MC-dager sammen med 2021-oppdaterte BMW R nineT Scrambler, før Kong vinter atter en gang kledde Oslo i april-snø.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2021 kl 08:59

Tekst og foto: Anders Eidevik.

Hovedfoto: Martha Myklebust.

Som seg hør og bør har BMW et ord med i laget i dagens marked for trendy retrosykler. R nineT markerte starten på dagens Heritage-serie da den ble introdusert i 2014, og BMW har siden levert en rekke utgaver bygget på R nineT-plattformen. Scrambler-utgaven kom året etter, og Kim Harald Jøranli, ny daglig leder og deleier av MC Oslo, kan opplyse at dette er den modellen i Heritage-serien de selger flest av.

Helt ny sykkel med nye dekk – da gjelder det å starte rolig.

Dagene med R nineT Scrambler ble en sann fornøyelse. Jeg har knapt nok tidligere funnet meg så fort til rette på en sykkel. Som forventet ga BMWs 1170-kubikkermotor et godt inntrykk. Den er gjort Euro 5-kompatibel for 2021, og med en kjøreklar vekt på 223 kg og veldig stabile svingegenskaper, ble det mye lek og moro med sykkelen – selv om jeg startet forsiktig grunnet helt nye dekk.

BMW R nineT Scrambler er ingen langtur-konge – noe den heller ikke utgir seg for å være – og jeg ble sliten i kroppen etter at jeg kjørte de siste 12–13 milene på dag én i ett strekk. Selv om «Scrambler» i navnet tilsier en viss grad av grusegenskaper, er dette langt fra det tiltenkte bruksområdet. Dette er en dritkul sykkel som vekker god-følelse og garanterer «street cred». Den er relativt enkelt utstyrt og enkel å ha med å gjøre, og jeg har sjeldent hatt det så moro på motorsykkel som da jeg freste rundt i Groruddalen på kveldstid for å finne kule fotolokasjoner.

Det må også nevnes at Scrambler opplevdes som ekstremt stabil og sikker i svingene. Med god forankring i sykkelen er det bare å slappe av, bruke blikket, gi en liten, men bestemt input, og sykkelen gjør akkurat det du vil den skal gjøre.

I MC-avisa nr. 6-21, som blir en test-spesial, kan du lese mer om BMW R nineT Scrambler.

Etter tilbakelevering hos MC Oslo fikk jeg meg en kort tur på standardutgaven R nineT, som også er oppdatert for 2021. Er du på markedet etter en retrosykkel med god motor og fine egenskaper, kan R nineT-serien så absolutt ha gode alternativer til deg. Prøv selv, da vel!

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse