Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Vi gjentar budskapet – ikke vent for lenge med å handle motorsykkel i år!

I uke 5 publiserte vi en sak om at mangel på containere i Asia kan skape problemer for leveransene av nye sykler til det europeiske markedet. Flere MC-forhandlere har bedt oss gjenta oppfordringen og minne folk på om at disse utfordringene er reelle, og at det derfor knyttes usikkerhet til leveransen av nye sykler,

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

I uke 5 publiserte vi en sak om at mangel på containere i Asia kan skape problemer for leveransene av nye sykler til det europeiske markedet. Flere MC-forhandlere har bedt oss gjenta oppfordringen og minne folk på om at disse utfordringene er reelle, og at det derfor knyttes usikkerhet til leveransen av nye sykler, spesielt fra Asia. De europeiske fabrikantene vil trolig være mindre sårbare, da transportene fra disse ofte går med trailer på vei og ferge.

Mange forhandlere venter i disse dager på de første leveransene av nye og oppdaterte modeller, men mange av disse syklene ble gjerne bestilt av kunder før jul og er derfor ikke tilgjengelig i markedet. Hvor lenge lagrene holder kan man selvfølgelig ikke vite, så dersom du har planer om å handle, bør du som et minimum avklare situasjonen med forhandleren din. Høye salgstall i januar indikerer at det også er mange nye førere på vei inn i markedet, hvilket ikke reduserer etterspørselen!

Frakt og leieratene er mangedoblet og vil derfor spise av bransjens marginer som allerede er presset. Høyt press i markedet for nye sykler forventes også å få en effekt på bruktmarkedet som derav også kan bli presset!

Så ... det kan være veldig klokt å ta en prat med forhandleren NÅ!

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Annonse
Annonse