ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Vi bygger opp Ténéré 700. Del 3: Beskyttelse

En testtur til Spania i 2019 endte med ny sykkel i stallen for 2020-sesongen. Vi er ganske sikre på at denne sykkelen vil bli en suksess, og at derfor mange vi

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En testtur til Spania i 2019 endte med ny sykkel i stallen for 2020-sesongen. Vi er ganske sikre på at denne sykkelen vil bli en suksess, og at derfor mange vil kunne bruke artiklene når de selv skal tilpasse sine T7-er. Til nå har over 150 eksemplarer funnet sine norske eiere, og mange står i tillegg i bestilling.

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Hovedbilde: Yamaha.

I fire nettartiklene forteller jeg om valgene jeg har gjort for min Tenere 700 og hvorfor. Artiklene omhandler STYLING, FUNKSJONALITET, BESKYTTELSE OG BAGASJE .

Beskyttelse på sykkelen er en avveining mellom hva du virkelig trenger og vekt. Vær ærlig med deg selv og ikke heng på for mye. Mye utstyr er mye vekt. Det vil du ikke ha om ikke du trenger det.

Bukplate:

Den originale beskyttelsesplata under motoren er for tynn etter min smak. Her er jeg avhengig av noe som tåler en trøkk. Da jeg synes den alternative originale plata ikke var noe pen, så falt valget på beskyttelsesplata fra Adventure Spec. Dette engelske firmaet har alltid levert raskt. Beskyttelsesplata ser ut til å være av god kvalitet. Godset er tykt og i tillegg ligger ekstra forsterkninger på undersiden. Fargen er sort, noe jeg syns er penere enn grå. Bukplata koster 125 engelske pund. I tillegg kommer frakt og moms.

Veltebøyler:

Det finnes et stort utvalg av veltebøyler til Ténéré 700. Dessverre er veltebøyler et kompromiss med vekt. Etter å ha vurdert ulike typer, kom jeg frem til at bøylene fra SW Motek ga god beskyttelse uten å være altfor store. Beskyttelsen ser ut til å sitte der den skal. Mange av disse beskytterne er gedigne, noe som fører til mer vekt og ikke nødvendigvis bedre beskyttelse. Veltebøylene ble bestilt fra Alf Graarud Motor AS, og kom etter et par dager. Pris på beskytterne er kr 1.870. Bøylene var montert på under én time.

Styrebeskyttere:

De originale beskytterne foran styrehendlene virker utrolig tynne. Her hadde jeg lyst på beskyttere som tåler en trøkk. Valget mitt falt på Bark Busters, som jeg vet er god kvalitet. Dette er beskyttere jeg har erfaring med fra før. Beskytterene var enkle å montere, og de ble montert samtidig som jeg monterte varmehåndtak på sykkelen. Komplette beskyttere koster ca. kr 1.400.

Lyktebeskytter:

Hovedlykta sitter utsatt på alle sykler under gruskjøring. Ofte er disse svært dyre, og det kan være billig å investere i en lyktebeskytter. Jeg ønsket ikke en beskytter i plexiglass, da jeg fra tidligere vet at disse ikke egner seg til å kjøre med i mørket. Lyset brytes og svekkes når lyset skal gjennom disse beskytterne. Et gitter foran lykta er bedre sånn sett, da jeg ønsker at beskytteren skal kunne stå på permanent. Valget mitt ble en beskytter fra Heed. Kostnad ca. kr 1.000 inkl. frakt mva. og gebyr.

Gummi pads:

Yamaha leverer tykke gummibeskyttere til å montere på siden av sykkelen, der det forventes at du har bena ved stående kjøring. Disse gummiplatene gir god beskyttelse av sykkelen, samtidig som de sikrer deg god kontakt når du presser bena inntil sykkelen. Originale «Pads» fra Yamaha koster kr 819 og virker å være av god kvalitet.

Tank pads og folie:

Det finnes mange forskjellige tankbeskyttere på markedet. Min løsning på dette var E-bay, der jeg fant tøffe beskyttere til noen hundrelapper. Ut over dette har jeg beskyttet sykkelen en rekke steder ved å montere klar folie på partier der jeg opplagt kommer til å påføre sykkelen riper. I tillegg har jeg bestilt en folie som er spesielt tilpasset instrumentet. Dette vil det ofte bli behov for å tørke støv av, og det vil medføre slitasje, noe som denne filmen beskytter mot.

I neste artikkel vil vi ta for oss bagasjesystem. Da vil vi omtale: Touratech, Kriega, Hepo Becker, Enduristan mm.

Klikk her for å lese del 1: Styling.

Klikk her for å lese del 2: Funksjonalitet.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse