Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Vestfolds villeste veier!

Folk tror at Vestfold er flatt. Det er det ikke alle steder! I serien Norges Nasjonale Motorsykkelveier vil jeg slå et slag for Vestfold. Klarer du å kjøre dis

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Folk tror at Vestfold er flatt. Det er det ikke alle steder! I serien Norges Nasjonale Motorsykkelveier vil jeg slå et slag for Vestfold.

Klarer du å kjøre disse veiene uten å bli

A: Imponert,


B: Sliten,


så skal jeg spise opp hjelmen min!

Av: Tore Huseby.

Vi starter i Åsgårdstrand, der Edvard Munch (med u, ja), bodde noen år. Den kjente tidligere bankraner Martin Pedersen er i dag en aktverdig mann som driver det som tidligere var kjent som Frantzens Bakeri og Konditori. Begge deler bør besøkes. Fine strender er det også.

Derfra bærer det rett inn i landet der du kommer til Hvittingfoss og kjører gamleveien helt ned til syd for Kvelde. Du kan enten holde deg på østsida av Lågen (anbefales) eller du kan gjøre som på ruta, ta turen innom Høyt og Lavt og klatre i trærne. Etter Kvelde drar du innover log nordover langs Farrisvannet, Vestfolds drikkevannskilde numero uno. På fristranda Roppestad kan du solbade med eller uten klær, helt lovlig etter eget ønske. Veiene mellom Kvelde og Siljan over Lysebo er helt fantastiske – bare husk at de fleste svingen er stokk blinde – så du skvetter hver gang det kommer en bil. Men asfalten er fin!

Sett så nesa mot Høyjord og Vivestad via den veien som aller først arrangerte gaterace med bil da det endelig ble lov igjen, nemlig Hvarnesveien. Deretter går du rakt i den veien som sist arrangerte gaterace med bil før det lenge ble forbudt, nemlig Gregershølet! Etter dette kan du trille rolig til Revetal, for deretter å kjøre de meget svingete veiene over Kåpe, Undrumsdal og over til Ra. Der setter du nesa mot Åsgårdstrandveien igjen via Nordre Slagen Kirke. Nå kan du dra til Tønsberg eller Åsgårdstrand etter valg, og da vet du at du har unnagjort tjueto mil som kan kjøres på fire timer, men jeg anbefaler det dobbelte slik at du får tatt noen pauser. Det er fin asfalt hele veien,unntatt mellom Brufoss og Hvittingfoss.

God tur!

Klikk her for å se dette ruteforslaget i Google maps.

Om MC-avisas kåring av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

Vi bor i et fantastisk land, med nydelig natur og mange veier nesten lagd akkurat for oss motorsyklister. 2020-sesongen er sommeren som de aller fleste av oss må kjøre MC i eget land. MC-avisa ønsker å benytte muligheten til å kåre Norske Nasjonale Motorsykkelveier. Dette gjør vi i samarbeid med De Historiske Hotel & Spisesteder.

Vi vurderer etter følgende kriterier for nominasjon av Norges Nasjonale Motorsykkelveier:

- Veien eller ruta som legges opp bør tilsvare en liten dagstur.

- Veien bør kunne kjøres med alle typer motorsykler.

- Veien bør gå gjennom naturskjønne områder, og det bør være utsiktspunkt og severdigheter som er verd å stoppe ved.

- Veiene bør oppleves som morsomme å kjøre, på en slik måte at kjøringen både er rytmisk og underholdende.

- Nevn et eller flere av De Historisk Hotel & Spisesteder som ligger langs veien, (dersom dette finnes). Oversikt over disse finner du på www.dehistoriske.no).

- Dersom veien i tillegg har andre grunner i tillegg til overnevnte, ber vi om at du også beskriver dette. Legg gjerne ved bilder og kart.

Ruteforslag sendes til: foto@mc-avisa.no innen 1. august.

Annonse
Annonse