ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Verdt et besøk – Museo Storico Alfa Romeo

Med ujevne mellomrom vil det komme tips fra artikkelforfatterens arkiv om steder det er verdt å besøke. Det er ikke nødvendigvis motorsykler som vil dominere tekster og bilder, men alle stedene lar seg besøke pr. motorsykkel. Tekst og foto: Jarl Hole Første stopp er Italia, nærmere bestemt Milano og Alfa Romeo Museet som ligger mellom Milano sentrum og flyplassen Malpensa. Museet er kjemisk fritt for motorsykler, men likevel stappfullt av motorhistorie og fantastiske og fantasifulle modeller f

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Med ujevne mellomrom vil det komme tips fra artikkelforfatterens arkiv om steder det er verdt å besøke. Det er ikke nødvendigvis motorsykler som vil dominere tekster og bilder, men alle stedene lar seg besøke pr. motorsykkel.

Tekst og foto: Jarl Hole

Første stopp er Italia, nærmere bestemt Milano og Alfa Romeo Museet som ligger mellom Milano sentrum og flyplassen Malpensa. Museet er kjemisk fritt for motorsykler, men likevel stappfullt av motorhistorie og fantastiske og fantasifulle modeller fra Alfa Romeos omfattende produksjon.

Her vil du få se personbiler, sportsbiler, racerbiler og bilmotorer i alle varianter, samt en rekke flymotorer. Museet er nyrenovert og fremstår veldrevet og svært attraktivt. Det er fordelt over tre etasjer i en relativt ny bygning som ligger på Alfa Romeos gamle fabrikkområde. Det er svært godt med parkeringsplasser utenfor museet.

Vakre gjennomskårede flymotorer, bilmotorer og biler er det flere av i museet, og disse objektene hører med til høydepunktene under et besøk. En kinosal er det også. Her vises det interessante klipp fra Alfa Romeos historie og klassiske filmsnutter fra bilsportens begynnelse i Italia.

Artikkelforfatteren er ingen stor museumsentusiast, men på dette museet er det faktisk vanskelig å se seg mett og bli sliten. Føler du likevel behov for å slappe av, er det en behagelig kafeteria i museet som gjør at du vil komme raskt til hektene igjen. Det ligger også som seg hør og bør en museumsbutikk i tilknytning til resepsjonen.

Museet anbefales på det mest entusiastiske. Inngangsbilletten koster 12 Euro for voksne (pr. dags dato). Det fremstår som billig museets kvaliteter tatt i betraktning. Tatt en titt på bildekarusellen, så skjønner du hva jeg mener.

Du finner museet på følgende adresse:

Museo Storico Alfa Romeo

Viale Alfa Romeo

20020 Arese MI

ITALIA

Bildegalleri (med bildetekster):

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse