ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Verdt et besøk – Kråkenes fyr

Strekningen fra Måløy i Sogn og Fjordane til Kråkenes fyr byr på både god kjøreopplevelse og vakker norsk natur. Men pass bare på å sjekke værmeldingen før du drar dit på motorsykkel! Tekst og foto: Jarl Hole Kråkenes fyr ble bygd i 1906 og ligger der storhavet møter land på vestspissen av Vågsøy ca. 20 km fra Måløy i Sogn og Fjordane fylke. Værstasjonen på Kråkenes fyr er den værstasjonen her til lands som oftest måler storm og orkan. Den har målt vind på over 60 m/s eller 215 km/t, og da sl

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Strekningen fra Måløy i Sogn og Fjordane til Kråkenes fyr byr på både god kjøreopplevelse og vakker norsk natur. Men pass bare på å sjekke værmeldingen før du drar dit på motorsykkel!

Tekst og foto: Jarl Hole

Kråkenes fyr ble bygd i 1906 og ligger der storhavet møter land på vestspissen av Vågsøy ca. 20 km fra Måløy i Sogn og Fjordane fylke. Værstasjonen på Kråkenes fyr er den værstasjonen her til lands som oftest måler storm og orkan. Den har målt vind på over 60 m/s eller 215 km/t, og da slår bårene over fyret der det ligger 45 m over havet. Det er med andre ord ikke et sted man oppsøker på motorsykkel når det er meldt uvær.

Når det er godvær er imidlertid strekningen fra Måløy til Kråkenes fyr en flott kjøreopplevelse gjennom vakker natur. For å komme til Kråkenes fyr kjører du gjennom Måløy til Raudeberg på Fv 617. Ved Raudeberg er det skiltet til Kråkenes og du tar til venstre på Fv 600. Først bit av veien heter Nordvågsøyvegen til du kommer til et Y-kryss hvor du holder til venstre og Fv 600 skifter navn til Kvalheimsvegen.

Etter at du har passert Ytre Kvalheim, klatrer veien bratt oppover gjennom flere hårnålssvinger, før den flater ut og du får en imponerende vindmøllepark på venstre hånd etter noen kilometer. Så er det ned igjen gjennom hårnålssvinger og du kommer etterhvert til Kråkeneset og et kryss hvor du tar til høyre. Her blir veien smalere og tar deg ned til parkeringsplassen helt ute ved havet. Der må du sette igjen sykkelen og gå den siste kneika opp til fyret.

Den siste fyrmesteren flyttet fra fyret i 1982, og i 1986 ble det automatisert. Siden 1994 har bygningene blitt brukt til kafé og overnattingsvirksomhet, så det er mulig slå seg til ro der ute for noen netter om du ønsker det.

Husk kamera!

Bildegalleri med bildetekster:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse