ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Veifiksing og MC-varsling

Høsten kan være en flott tid for oss motorsyklister med behagelige temperaturer og flotte høstfarger i naturen som omkranser veiene vi kjører på. Men høstsesongen byr også på mange kjøreutfordringer vi må være ekstra oppmerksomme på. Tekst og foto: Anders Joh. Blisten. Høstfarer: Høstfarene er blant annet løvfall på våt asfalt, grus i veibanen etter kraftig regnvær og ikke minst jord fra traktorer og skurtreskere nå i skuronna. Potensielle farer som dette varsles det ingenting om på forhånd,

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Høsten kan være en flott tid for oss motorsyklister med behagelige temperaturer og flotte høstfarger i naturen som omkranser veiene vi kjører på. Men høstsesongen byr også på mange kjøreutfordringer vi må være ekstra oppmerksomme på.

Tekst og foto: Anders Joh. Blisten.

Høstfarer:

Høstfarene er blant annet løvfall på våt asfalt, grus i veibanen etter kraftig regnvær og ikke minst jord fra traktorer og skurtreskere nå i skuronna. Potensielle farer som dette varsles det ingenting om på forhånd, så her må vi alle være ekstra påpasselige i disse tider. Det samme gjelder manglende varsling av humper og høl i mange veier. Det virker som at fareskiltet "Ujevn veg" prioriteres brukt der det er ferister i veien...

MC-varsel:

Der det virkelig er ujevn vei med sprekker, humper og høl "glemmer" veieieren, om det er kommunen eller fylket, å vasle oss om farene som disse skadene og veislitasjen utgjør. Da er det en positiv opplevelse å bli møtt av vegarbeids- og "Steinsprut" med et motorsykkelunderskilt når en veistrekning fikses. Med andre ord, obs, obs! alle motorsyklister. Og det er helt klart på sin plass med slik skilting når Mesta holder på med sprekktetting med sleipt asfaltlim, eller emulsjon, som det heter på fagspråket, for deretter å blåse på finkornet pukk.

Takk, men behov for mer:

Uten slik varsling ville MC-avisas journalist og andre motorsyklister neppe greid å holde sykkelen "på beina" på en slik blanding, med godt nedlegg i en sving... Takk til de som fikser veiene våre, selv om det er aldri så provisorisk og setter opp tydelig varsling når arbeidet gjøres. Men med det vedlikeholdsetterslepet vi har her i landet, er det store mangler når det gjelder varsling.

Så en bønn til alle veieiere:

Hjelp oss å kjøre enda mer etter forholdene med tydelige varselskilt der det åpenbart er behov for dette. Og til alle MC-folk der ute: Nyt høsten så lenge dere kan – og kjør forsiktig!

Bilder og bildetekst:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse