ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Utfordrer etablerte sannheter om kjøreteknikk

Den perfekte sving og strategien og planen for håndteringen av den er det viktigste for å sikre trygg og god motorsykkelkjøring.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den perfekte sving og strategien og planen for håndteringen av den er det viktigste for å sikre trygg og god motorsykkelkjøring. Hvordan jobbe mentalt og planmessig med kjøring av motorsykkel på en trygg og god måte, er fokus under foredraget til Jan Petter Wigum, universitetslektor, NORD Universitet, på Straand-treffet 2019.

Pressemelding.

Straand-Treffet 2019 går av stabelen fra fredag 20. september til søndag 22. september på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. Det er ventet at mer enn 1.000 motorsyklister vil legge turen innom Vrådal denne helgen for å prøvekjøre mer enn 80 motorsykler som er kjørt- og transporter opp til årets «sesong-boost» ved Nissers bredder i Vrådal. Straand-Treffet blir arrangert for andre gang og er på vei til å bli landets største motorsykkeltreff.

– Det å tenke strategi, planlegge godt, og å ha en alternativ taktikk om noe uventet skjer når man går inn i svingen, er trolig det viktigste område for å hindre ulykker når man kjører motorsykkel. Bruk av gass og brems er også sentralt å beherske, sier Jan Petter Wigum. Det finnes videre en rekke andre viktige forhold som aktiv kjøring og kontinuerlig riktig plassering i veibanen, riktig blikkbruk for å sikre god retning og plan på kjøringen, se og bruk av dødvinkel, trygge forbikjøringer og god og aktiv bruk av gass og brems. Viktigst av alt er at MC-fører hele tiden planlegger og tenker alternativ taktikk før enhver operasjon, sier Wigum.

– Videre må motorsyklisten kjøre passivt og alltid tenke at «de andre ser meg ikke». Har man den hypotesen bidrar man til å kjøre på en klok måte, sier Wigum. Han gleder seg til å holde foredrag på Straand Treffet 2019 i Vrådal i Telemark i helgen.

Jan Petter Wigum er universitetslektor ved Nord universitet, faggruppe trafikk. Han er en ledende kapasitet på opplæring, utdanning og forskning innen motorsykkel i Norge. Wigum er studieprogramansvarlig for spesialutdanning for motorsykkel- og mopedlærere, spesialutdanning for mopedlærere i offentlig skoleverk, tilleggsutdanning for motorsykkelsensorer og tilleggsutdanning for utvidelseskurs A1–A2 og A2–A. I årene 2015 og 2016 var Jan Petter Wigum leder for en arbeidsgruppe nedsatt av Statens vegvesen, Vegdirektoratet, som skulle komme med forslag til revidert læreplaner for trafikkopplæring.

Straand Hotel som har som målsetning å bli Norges beste tur hotell for MC-interesserte, står bak arrangementet i samarbeid med ledende forhandlere, importører, MC-avisa, Motorsykkelsiden.no, Motorsyklistenes Facebookside med flere. Noen av motorsykkelmerkene som vil være tilstede er: BMW, Indian, Moto Guzzi, Honda, Kawasaki, KTM, MV Augusta, Suzuki, Triumph og Yamaha.

På Straand treffet 2019 vil deltakerne kunne:

Klikk her for å gå til treffets event på Facebook.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse