Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Underlige motorsykkelverden!

Når nettene blir lange og kulda setter inn og tohjulingen etterhvert står på stallen, bidrar vi med en bildekavalkade som kan hjelpe våre lesere gjennom den tunge tiden. Tekst og foto: Jarl Hole. Boss Hoss er det ikke alle som har kjørt. Artikkelforfatteren fikk prøve et eksemplar for noen år siden. Her er det for mye av alt, både vekt, hestekrefter, dreiemoment og ikke minst pris. Man putter ikke ustraffet en Chevrolet V8 inn i en motorsykkelramme. Verdt å merke seg i sammenhengen at Moto Guzz

Publisert:

Når nettene blir lange og kulda setter inn og tohjulingen etterhvert står på stallen, bidrar vi med en bildekavalkade som kan hjelpe våre lesere gjennom den tunge tiden.

Tekst og foto: Jarl Hole.

Boss Hoss er det ikke alle som har kjørt. Artikkelforfatteren fikk prøve et eksemplar for noen år siden. Her er det for mye av alt, både vekt, hestekrefter, dreiemoment og ikke minst pris. Man putter ikke ustraffet en Chevrolet V8 inn i en motorsykkelramme. Verdt å merke seg i sammenhengen at Moto Guzzi laget en V8 på 500 cc i 1953.

Ja, den er akkurat like stor fra denne kanten. Legg merke til dekkdimensjonen!

Griselekker Boss Hoss 3-hjuling.

Boss Hoss er ikke alene om å putte en bilmotor inn i en motorsykkelramme. Her er det en herre som har prøvd seg med en motor fra Lancia.

Samme sykkel i helfigur. Kan se ut som det er en Honda som har vært utgangspunktet for snekkervirksomheten.

Honda har også bidratt med underlige kreasjoner selv, som for eksempel Valkyrie Rune som så dagens lys i 2003. Den ble produsert på Hondas fabrikk i Marysville, Ohio, USA.

John Britten fra New Zealand foran sin epokegjørende og håndbygde Britten V1000. Den satt støkk i en hel motorsykkelverden da den vant Battle of Twins på Daytona. V-Twin, 138 kg, 166 hk, 11.800 omdreininger, toppfart 303 km/t. John Britten døde av kreft i 1995, og kun 10 eksemplarer av Britten V1000 ble ferdigstilt og finnes nå hos velbeslåtte samlere og på museer verden over. (Foto: John Britten)

Knottfyrt moped utstyrt med Sachsmotor fra krigens dager. Avbildet på museum i Tynset.

Fra Oslo Motor Show i 2014. Et kunstverk, men neppe egnet for landeveien.

Denne er heller ikke egnet for landeveien. Dragster med 9-sylindret Kawasaki motor sett på motorsykkelmessa i Porsgrunn i februar 2016.

En av Arne Paulsens Jawa’er som aldri er vasket. Kjøreegenskaper som ei vindskeiv harabikkje. Leveres med designerkåpe. Prøvetur frarådes på det sterkeste!

Motorsykkelen som kom for sent til vinterlagring.

Dette er en «perle», men hvordan i all verden greier eieren å se hvor han skal kjøre bak den gigantiske tankveska? Den sterkt vinklede hekken og styret som nærmer seg 2 meters bredde med hengende speil bidrar til høy poseringsfaktor.

Akrapovic blekner mot dette effektanlegget. (Foto: Public domain)

Der lå GS’n gitt. Tur i det skotske høylandet er ikke for pyser. (Foto: Ruud Wessels)

Ja, det er noe forbannet tull alt sammen, men et trekk på hjelmen kan hjelpe på humøret!

Kvittering som viser at i 1966 betalte Arne Paulsen den nette sum av kr 350,- for en brukt Jawa 125 cc hos firmaet Bilartikler i Oslo.

Annonse
Annonse