ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

TVS 310 Akula konsept

Nå er det vel normalt ikke så spennende å presentere en konseptsykkel fra en indisk fabrikk, men når den indiske fabrikken samarbeider tett med BMW (jfr. BMW G310R) så blir det atskillig mer interessant. Når det i tillegg har sirkulert rykter om at BMW sysler med planer om en sportsversjon av G310R, er det faktisk bryet verd å se nærmere etter. Akula er utviklet av TVS egen utviklingsavdeling og er fråtsende utstyrt med ulakkert karbonfiber karosseri, et framparti som er riktig lekkert og en R1-

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nå er det vel normalt ikke så spennende å presentere en konseptsykkel fra en indisk fabrikk, men når den indiske fabrikken samarbeider tett med BMW (jfr. BMW G310R) så blir det atskillig mer interessant. Når det i tillegg har sirkulert rykter om at BMW sysler med planer om en sportsversjon av G310R, er det faktisk bryet verd å se nærmere etter.

Akula er utviklet av TVS egen utviklingsavdeling og er fråtsende utstyrt med ulakkert karbonfiber karosseri, et framparti som er riktig lekkert og en R1-aktig seteenhet. Det hele gir den lille sportssykkelen et visst rovdyrpreg. Motoren holder også mål - det er den samme som sitter i BMW G310R, men tunet for mer effekt - i følge TVS. Når en tenker på at G310R har 34 hester så betyr det sannsynligvis at Akula kan stille med i overkant av 40 - på linje med det som tilbys av Yamaha R3 og KTM RC 390.

Bortsett fra de åpenbart lette karosseriet sies det at Akula også har en rekke andre superlette deler – uten at det gås i detaljer om det. TVS tar den helt ut på andre områder: Knallrød luftboks, finner og innebygget gyrokamera indikerer racingaspirasjoner. Eksosanlegget kommer rett fra G310R, men TVS har satt på en lydpotte som er mer i tråd med sykkelens prestasjoner og intensjoner.

I følge rapporter fra India blir Akula satt i produksjon i løpet av året. Det gjenstår å se om BMW lager noe lignende med utgangspunkt i Akula, men det er vel litt påfallende at konseptsykkelen ble vist rimelig umiddelbart etter at det begynte å sirkulere rykter om en sportsversjon av G310R...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse