ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Turtips – Energihotellet i Suldal

Er du på vei mot nord, sørøst ellet vest i Sør-Norge, må du være klar over at det ligger en perle av et hotell langs riksvei 13 i Suldal. 30 minutters kjøring rett sør for Røldal langs riksvei 13 finner du Nesflåten og Energihotellet. Det ligger midt i et fantastisk kjøreterreng og et opplevelsesrikt område. Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl. Kjøreområdet i denne delen av landet er fantastisk bra og byr på flotte kjøreopplevelser. Suldalsregionen med Rv 13 og Rv 520 holder standard som nasjon

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Er du på vei mot nord, sørøst ellet vest i Sør-Norge, må du være klar over at det ligger en perle av et hotell langs riksvei 13 i Suldal. 30 minutters kjøring rett sør for Røldal langs riksvei 13 finner du Nesflåten og Energihotellet. Det ligger midt i et fantastisk kjøreterreng og et opplevelsesrikt område.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Kjøreområdet i denne delen av landet er fantastisk bra og byr på flotte kjøreopplevelser. Suldalsregionen med Rv 13 og Rv 520 holder standard som nasjonal turistveg, og nordover har du flotte veier opp til Odda, Lofthus, Granvin, Norheimsund og utover i Hardangerfjorden dersom du ønsker å kjøre ut mot havet igjen. Rutevalgene i dette område er mange og svært varierte, og det er svært mye å oppleve i denne regionen. Vi anbefaler å ta en kikk på nasjonaleturistveger.no for å se nærmere på severdighetene i denne regionen.

På Nesflåten ved Suldalsvannet finner du Energihotellet:

Energihotellet, som er en del av kjeden De Historiske, er et designhotell lokalisert på Nesflaten i den sørlige delen av Fjord-Norge langs den indre ruten mellom Stavanger og Bergen, midt mellom Trolltunga og Preikestolen. Her finner vi time etter time med herlige svinger og fantastiske naturopplevelser.

Hotellet ble tegnet på 60-tallet av den anerkjente arkitekten Geir Grung og ble bygget som en del av Norsk Hydro sitt kraftanlegg, Røldal-Suldal Kraft. Arkitekturen består av bolighus, kraftanlegg og det som i dag er Energihotellet. Den markante betongbrutalismen bryter med det man forventer av byggestil i en vestlandsbygd.

Energihotellet er et familiedrevet hotell hvor lokal mat, industrihistorie, arkitektur og kultur står spesielt i fokus med Suldalsvatnet og de omliggende fjellene som bakteppe. Utsikten fra salongen og terrassen er fantastisk og gir en balsamerende sjelefred som bare kan nytes. Med mindre du selv ønsker det, er det ingen som når deg her, og du kan bare suge til deg inntrykkene og den lokale og spennende indusrihistorien, selvfølgelig akkompagnert av god mat og drikke.

Olav og kona Gunnhild har et svært bevist forhold til driften av Energihotellet, som bygger på Norsk Hydro sin lange historie med kraftproduksjon i bygda. Olav og Gunnhild fører ikke bare tradisjonene videre, de er også genuine formidlere av tradisjoner og historie, hvilket betyr at du får noe mer enn bare en hotellopplevelse. Dette dreier seg om industrihistorie, arkitektur, lokalhistorie og matkultur. Arbeidet til Olav og Gunnhild har et helt bevist formål, og det er fascinerende å høre på historiefortelleren.

God tur!

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse