ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Rute Sør, selfiepunkt nr. 16–20

Selfiepunkt 16: Løven i Luzern, Luzern, Sveits

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Løven i Luzern er tegnet av den danske billedhuggeren Bertel Thorvaldsen i 1819. Løven er et minnesmerke over sveitsergarden, som til siste mann forsvarte Ludvig XVI av Frankrike og hans familie under stormingen av Tuileriene under den franske revolusjon. Løven ligger dødelig såret med hodet bøyd nedover og med halvåpen munn, og et brukket spyd stikker opp fra siden. Den ligger med høyre labb delvis over et skjold, og et annet skjold står rett ved siden av opp mot veggen. Luzern er en vakker by og har mye å by på, men løven er selfiemotiv.

Selfie: Lokaliser løven og ta selfie slik at vi ikke er i tvil om hvor du er.

Selfiepunkt 17: Sporthotel Kalcherhof, Vipiteno, Italia

Dette selfiepunktet ligger på vei opp Jauffenpass fra Vipitenosiden. Hotellet er yndet mål for vinterturister, men har etter hvert også opparbeidet seg en solid omsetning om sommeren. Det var yndet overnattingssted for motorsyklister frem til for noen ganske få år siden, men ledelsen har etter hvert skrudd opp prisene såpass at den kundegruppen mer eller mindre er borte. Hotellet er kraftig oppgradert, og alt holder fin standard – unntatt madrassene. De er de samme som for 20 år siden.

Selfie: Ta den foran inngangen og kjør videre til et annet hotell.

Selfiepunkt 18: Kölnbrein Dam, Malta Hochalpenstrasse, Østerrike

Denne demningen ligge i Hohe Tauern-området, helt oppe i enden av den oppsiktsvekkende vakre Malta Hochalpenstrasse. Materialtransport til dammen var problematisk, og det måtte bygges egen vei: Maltastrasse, som stiger 300 meter på 14 kilometer og har stigninger opptil 13 % og tre trange tuneller. Konstruksjonsfeil gjorde dambyggingen problematisk. Da vann ble sluppet inn oppsto det sprekker på innsiden av dammen, og vannet som lakk inn begynte å vaske bort fundamentet. Etter gjentatte forsøk på utbedring ble problemet tilfredsstillende løst i 1993, 22 år etter byggestart.

Selfie: Stå trygt på fast grunn med dammen som bakgrunn.

Selfiepunkt 19: Den astronomiske klokken, Praha, Tsjekkia

Praha er en vakker by og vel verd et besøk, selv om den, i følge mange eksperter, har mistet en del av sin sjarm takket være millioner av turister som besøker den hvert år. Uansett, byen kom seg greit gjennom både krig og kommunisme og kan by på utsøkt arkitektur, kultur, mat og drikke.

Den astronomiske klokken er et astronomisk urverk fra mideelalderen, og er plassert i tårnet på det gamle rådhuset i gamle bydel. Klokken er, til å være så gammel, utrolig presis. Den går kun 30 sekunder feil per uke – 15 minutter var vanlig på klokker fra samme tidsperiode. Stå gjerne foran klokken ved timeslag og få med deg alt som skjer da.

Selfie: Klokken som bakgrunn – hele klokken.

Selfiepunkt 20: Grandhotel Pupp, Karlovy Vary, Tsjekkia

Karlovy Vary – eller Carlsbad som den kalles på tysk – er en idyllisk spa-by som ligger i den nordvestre delen av Tsjekkia, nærmere bestemt Böhmen. Byen kan skryte av 13 store varme kilder og hele 300 mindre, i tillegg til den varme elven Teplá. Byen har en hel del nydelig arkitektur, og etter Sovjetunionens fall i 1991 har tilstedeværelsen av russere på jakt etter vestlig velvære stadig økt. Vårt selfiepunkt er en klassiker blant hotellene i byen, og fasaden er forseggjort og vakker. En skulle tro at overnatting var uoverstigelig dyrt, men et dobbeltrom koster faktisk ikke mer enn rundt kr 1500 på denne tiden av året.

Selfie: Ta den foran inngangen og få med navnet på hotellet.

Selfiene sendes til foto@mc-avisa.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse