ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Rute Sør, selfiepunkt nr. 11–15

Selfiepunkt 11: Brandenburger Tor, Berlin

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Dette monumentet fra 1800-tallet ble bygget av kong Frederick Vilhelm for å markere at roen var gjenopprettet etter den bataviske revolusjon, men vi forbinder det helst med en markant grense mellom Øst- og Vest-Berlin. Bildet av en østtysk VoPo som håper over piggtrådsperringen mens muren var under bygging, er et av blinkskuddene fra dengang byen var delt. Brandenburger Tor er også inngangen til den berømte gaten Unter den Linden som ledet opp til bypalasset til de prøyssiske kongene.

Selfie: Ta fra den ene eller andre siden, men få med hele monumentet.

Selfiepunkt 12: Volkswagen Arena, Wolfsburg

Wolfsburg er bilby, og bilen er Volkswagen. Den opprinnelige fabrikken ble bygget etter ordre av Hitler, og målet var å produsere KDF (Kraft Durch Freude)-kjøretøyet Volkswagen – en bil som skulle gi arbeiderne mulighet til å eie egen bil. Arbeiderne finansierte bilkjøpet ved trekk i lønnen helt til bilen var betalt. Sørgelig nok var det ingen som noengang fikk bilen de betalte på, for krigen kom i veien og pengene var tapt. I ettertid har Volkswagen tjent nok til at de sponser et fotballstadion som selvfølgelig er oppkalt etter bilfabrikken.

Selfie: Foran stadion og med navnet klart synlig.

Selfiepunkt 13: Historisch-technisches museum, Peenemünde

Peenemünde var senter for utviklingen av V-våpen under krigen, og V2-raketten er vel den mest kjente og mest avanserte av dem. Peenemünde ble valgt fordi stedet lå langt unna sivilisasjonen, og aktivitetene var dermed lettere å holde hemmelig. Det skadet heller ikke at det var helt på grensen av rekkevidden til allierte bombefly. Museet viser hvilke tekniske fremskritt som ble gjort. De var store nok til at amerikanerne var nesten paniske etter å sikre seg Werner von Braun, som var sjef for forskningen, før russerne fant ham. Hans bakgrunn som aktiv nazist ble aktivt dysset ned, og han ble etterhvert hovedpersonen bak romferdene som kulminerte med Månelandingen.

Selfie: Få i hvert fall med den sorte og hvite V2-raketten utenfor museet.

Selfiepunkt 14: Haithabu Viking Museum, Hedeby

Haithabu (Hedeby) var et viktig handels-knutepunkt for vikingene og hadde sin storhetstid mellom år 800 og ødeleggelsen i 1066. I nyere tid er det gjort en rekke utgravinger som har gitt et godt bilde av hvordan vikingene levde, og på bakgrunn av den informasjonen er det bygget opp en liten landsby for å vise dette. Landsbyen er omgitt av en enorm festningsvoll som viser omfanget av byen. Hittil er bare 5 % av byen og 1 % av havnen utforsket. Under utgravingene ble det funnet et skip, og restene av det er utstilt i museet som står i forbindelse med Haithabu.

Selfie: Still deg opp foran baugen på skipet som er inne i museet, og ja, du må kjøpe billett.

Selfiepunkt 15: Schloss Neuschwanstein, Füssen

Siste selfiepunkt i Tyskland er det vakre Schloss Neuschanstein, bygget av den ulikkelige kong Ludwig II av Bayern – med tilnavnet den gale. Slottet ligger nær Füssen, helt syd i Tyskland og er et monument over hvordan det går når herskere går amok med midler. Ludwig finansierte slottet med egen formue samt heftige lån, noe som gjorde at han rett og slett gikk konkurs.

Vi skal ikke be deg kjøpe billett for å komme inn – køene er uendelig lange, så det er best å beundre det og undre seg på avstand.

Selfie: Blir derfor med slottet som bakgrunn, tatt på sikker avstand.

Selfiene sendes til foto@mc-avisa.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse