ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Rute Nord, selfiepunkt nr. 6–10

Selfiepunkt 6: Myrkdalen på Vikafjellvegen

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Vikafjellvegen (Rv13) er en av våre flotteste MC-veier, og går fra Vikøyri i Sognefjorden og over fjellet til mot sør til den møter E16 ved Vinje (ikke Vinje i Telemark!)

Dalen er dyp og lang, og turen ned fra fjellet byr på nydelige hårnålssvinger kombinert med fantastisk utsikt. Hvis du har kjørt her før skader det ikke å gjøre det en gang til. Hvis du ikke har kjørt Vikafjellvegen er det på høy tid!

Selfie: Taes når du er nede i selve dalen, med ryggen mot Vikafjell.

Selfiepunkt 7: Galdhøpiggen, Sognefjellsvegen

Galdhøpiggen er Norges og Skandinavias høyeste fjelltopp med sine 2469 moh. Den ligger i Jotunheimen, og du kjører forbi den hvis du tar Sognefjellsvegen (Rv55) som går fra Sogndalsfjøra i vest over til Fossbergom i øst. Klatringen opp fra vest er herlig! Veien snor seg bratt oppover og lar deg få herlig utsikt over landskapet utover mot Skjolden. Turen over fjellet går bokstavelig talt på Norges tak, og det er toppene i selveste Jotunheimen du ser rundt deg. Vi kan ikke garantere at det er varmt, men vi kan love at det er flott!

Selfie: Galdhøpiggens karakteristiske form i bakgrunnen.

Selfiepunkt 8: Lysgårdsbakkene, Lillehammer

Nasjonalfortvilelse rev nesten norsk selvfølelse i fillebiter da Espen Bredesen «bare» maktet sølv i stor bakke under OL på Lillehammer. Til gjengjeld nådde begeistringen tilbedelsens høyder da samme mann hentet hjem gull i normalbakken. Senere har Lysgårdsbakkene sørget for glede og fortvilelse i omtrent like porsjoner i form av resultater i World Cup-renn. Det er derfor ikke problematisk å utrope disse bakkene til nasjonalmonument i sin sjanger.

Selfie: Selvfølgelig med bakkene som bakgrunn, som på bildet.

Selfiepunkt 9: Osebergskipet, Vikingskipshuset på Bygdøy

Det vakte internasjonal oppmerksomhet da Osebergskipet ble funnet i en gravhaug i Tønsberg kommune i 1904. Skipet er bygget på Sørvestlandet rundt år 820, er i all hovedsak laget av eik og ble begravd i haugen i 834. Dette skipet er kanskje den vakreste menneskeskapte gjenstanden Norge har å by på. Linjene er fullkomment harmoniske, og skipet har en poetisk skjønnhet som ingen moderne båtbyggere har klart å oppnå. Stå foran baugen og se på skipet, så kan du få en følelse av hvordan det må ha vært for engelskmennene når 100 av disse båtene stevnet mot kysten.

Selfie: Kjøp billett, gå inn på museet og ta selfie foran baugen.

Selfiepunkt 10: Haldenvassdragets kanalmuseum, Ørje

Museet ble åpnet i 1986, 200 år etter at kanalbyggeren Engebret Soot ble født. Museet holder til på området til det nedlagte tresliperiet Ørje Brug ved Ørje sluser. Fra starten eide museet tre bygninger på området. Fokuset for utstillingene har helt siden starten vært skogsdrift, tømmerfløting og treforedling; bygging av kanalen, som skulle lette på fløtinga, og ikke minst dampbåtene som ble brukt som slepebåter og frakt av turister i kanalen.

Selfie: Inngangspartiet til Museet som bakgrunn

Selfiene sendes til foto@mc-avisa.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse