ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Rute Nord, selfiepunkt nr. 11–15

Selfiepunkt 11: Helleristningene i Tanum, Sverige

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Disse helleristningene finner du i nærheten av Tanumshede i Bohuslän på vestkysten av Sverige. De stammer fra bronsealderen (1800–600 f.kr.) og ble oppdaget i 1972 da området ble ryddet med tanke på planering. Helleristningene i Tanum er tatt opp i Verdensarvlisten fordi det er så uvanlig mange av dem. Dessuten er de tydelige og illustrerende for kultur og teknologisk nivå for den tidens innbyggere. Der er totalt ca. 3000 ristninger fordelt på 100 paneler over en strekning på 25 kilometer.

Selfie: Bruk ett av panelene som bakgrunn – helst det vi har på bildet.

Selfiepunkt 12: Kronborg Slott, Danmark

«To be or not to be – that is the question», sa den danske prins Hamlet til Kronborg slott – et slott som ligger i Helsingør, like ved det lille stykket vann som skiller Danmark og Sverige. Slottet er ett av de viktigste renessanseslottene i Nord-Europa og er selvfølgelig innlemmet i Verdensarvlisten.

Selfie: Slottet i bakgrunnen – selfieølgelig.

Selfiepunkt 13: Schloss Schwerin, Schwerin, Tyskland

Dette slottet ligger i Schwerin, en by i Mecklenburg-Vorpommern i Nord-Tyskland. Størstedelen av det nåværende palasset ble bygget mellom 1845–1857 og var sete for hertugene og storhertugene av Mecklenburg. I dag holder delstatsparlamentet til der. Slottet regnes som et av de viktigste byggene utført i romantisk-historisk byggestil i Nord-Europa og står selvsagt på Verdensarvlisten. Etter krigen, da Schwerin tilhørte Øst-Tyskland, brukte myndighetene det – i beste proletariske ånd – som skole for barnehagelærere.

Selfie: Ta den slik at vi ser slottet i bakgrunnen.

Selfiepunkt 14: Byporten i Lübeck, Tyskland

Lübeck ligger ved Østersjøen og har vært på Verdensarvlisten siden 1987. Byen var en av de mest innflytelsesrike byene i det gamle hanseatiske forbundet og er verdenskjent for sine mursteinsbygninger i gotisk arkitektur, gjenoppbygget etter krigens bombinger. Gamlebyen er bygget på en øy som er omgitt av elven Trave og er en perle for den som liker gamle bykjerner med trange smug, folkerike torg, utsøkte signaturbygninger og et yrende folkeliv. Anbefales: Et suverent julemarked og marsipan få kommer opp mot!

Selfie: Tas med Holstentor som bakgrunn.

Selfiepunkt 15: Nikolaifleet, Hamburg – Bilde tatt fra Hohe Brücke

De aller fleste som har kjørt gjennom Hamburg tenker gjerne på uendelig køer på Autobahn, eksos og Elben-tunnelen. Hamburg er Tysklands største havneby, og den digre havnen kan heller ikke ha unngått oppmerksomheten. Men legg turen inn i gamlebyen, så blir du belønnet med et helt annet bybilde: Lekre bygninger, kanaler, kneiper, kafeer og et trivelig miljø. Selfiepunktet er valgt for at du skal få et glimt av dette. Nikolaifleet er først omtalt i 1188, skiller øya Cremon fra fastlandet og er omgitt av fabelaktige, gamle hus.

Selfie: Ta bildet fra Hohe Brücke med Nikolaifleet i bakgrunnen

Selfiene sendes til foto@mc-avisa.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse