ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Tore Kvæven har fått Stig Sæterbakkens minnepris

Tore Kvæven er en av våre freelancere og flere husker nok hans artikkel "Fedre og søner og Spania" som vi trykket i MC-avisa #4-22 TOURING. Tore er også forfatter og har nå fått Stig Sæterbakkerens minnepris. Les pressemeldingen fra Det Norske Samlaget under:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2022 kl 15:18

"Den kritikarroste og prisvinnande forfattaren Tore Kvæven som står bak dei to romanene Når landet mørknar og Hard er mitt lands lov har fått Stig Sæterbakkens minnepris.

Juryen bak prisen Carina Elisabeth Beddari, Thomas Lundbo og Ingrid Svennevig Hagen skriv følgande i innstillinga til prisen:

"At Kvæven er en forfatter med sans for det storslåtte, merker man tydelig i hans naturskildringer. Men patosen han legger i dem veies opp i hans evne til å verdsette små, konkrete detaljer. Stilmessig henter han mye fra sagalitteraturen. (...) Årets prisvinner ga ikke noe entydig svar da en intervjuer en gang spurte ham om han selv ville foretrukket et liv i perioden bøkene hans foregår i. Mye tyder på at norske lesere i så fall ville hatt gått glipp av et forfatterskap vi i juryen tror vil bli givende også i fremtiden. Kvæven slutter seg åpenbart seg til Undsets gamle utsagn om at menneskenes hjerter aldri forandrer seg, og hans romaner er fylt med en rik forståelse av lengsler og menneskeverd. Men hans «grådige» nysgjerrighet retter seg ikke bare mot menneskets indre, men utover mot det vi lever i og ved siden av."
Stig Sæterbakkens minnepris vert delt ut ein gong i året. Prisvinnaren får 100 000 og eit trykk av Sverre Malling. Prisen går til ein forfattar med overbevisande litterære kvalitetar, originalitet og mot til å skape sine eigne prosjekt.

Tore Kvæven (f. 1969) bur i Sirdal i Vest-Agder. Han debuterte i 2011 med Hard er mitt lands lov. Han har også skrive barneboka Kameljegeren (2013). I 2018 kom romanen Når landet mørknar som vart tildelt Brageprisen same år og Sørlandets Litteraturpris 2019. Tore Kvæven er sauebonde og lærar."

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse