ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

To på tur, del 6

I dag har jeg kjørt som en italiener. Til en viss glede for henne bak, men ikke udelt sådan. Trafikken ut fra Verona var ganske intens, og jeg bestemte meg for å følge i hjulsporene til en stor scooter. Opplevelsen ga meg følgende lærdom: Trafikkregler er for feiginger, alle felt er egnet til forbikjøring, om nødvendig brukes skulderen og lykken står den frekke bi. Utstyrt med denne kunnskapen og en smule nyvunnet mot, vred jeg meg frem i trafikken helt til hun bak brukte intercomen på alvor: «N

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag har jeg kjørt som en italiener. Til en viss glede for henne bak, men ikke udelt sådan. Trafikken ut fra Verona var ganske intens, og jeg bestemte meg for å følge i hjulsporene til en stor scooter.

Opplevelsen ga meg følgende lærdom: Trafikkregler er for feiginger, alle felt er egnet til forbikjøring, om nødvendig brukes skulderen og lykken står den frekke bi. Utstyrt med denne kunnskapen og en smule nyvunnet mot, vred jeg meg frem i trafikken helt til hun bak brukte intercomen på alvor: «Nå må du ikke bli FOR italiensk». Når en har vært gift enn stund, vet en at slike beskjeder skal oppfattes som kommando, men ettersom vi var kommet ut på motorvei, var det en enkel ordre å adlyde.

Ved Trento tok vi av og kjørte nydelig riksvei mot Gardasjøen. OK, trafikken var tett, men den var noenlunde forutsigbar. Dessuten er naturen rundt sånne veier atskillig mer beroligende enn Autostradaens autovern. Garda var spesielt vakker i år. Vannet var blågrønt etter snøsmelting i fjellene, luften var klar og tempen lå rundt 30. Turen fra sørenden av Garda og opp vestsiden til Riva er så intenst flott at en gladelig finner seg i å luske seg frem i 30 når det er umulig å komme forbi den tyske bobilen foran.

Etter Garda gikk turen opp mot Trento. Bred, herlig svingete vei med asfalt så slett som parkett satte oss i godlune. Høyt oppe på toppen av en klippe lå noe som lignet en borg – det fikk Astri til å bemerke: «Det er rart hvor langt enkelte er villig til å gå for å komme unna naboene ...».

Vi forbigår Trento i stillhet, for det fortjener den. Veien fra Trento til Canasei, derimot – den er gull. Lekkert, sterkt kupert landskap, vingårder med den syrlige duften som kjennetegner dem, sving på sving, silkemyk asfalt og forståelsesfulle medtrafikanter. Idyllen varte helt til vi kom rundt en sving og en mørk blå bil med Carabinieri bare skar over veien foran oss. Vi ble reddet av at RTen har gode bremser. Det er også grunn til å være takknemlig for at de blåkledde ikke hørte ukvemsordene jeg skrek inne i hjelmen.

Etter Canazei begynte klatringen opp Pordoipass, retning Arabba. Vi gjenoppdaget hvor skarpe svingene er, hvor hardt arbeid det er med en fullastet sykkel og hvor fullstendig rabiate tyske motorsyklister er når de har fått sykkelen av tilhengeren og ut på passveiene.

Nå sitter vi i Arabba, har rom på velkjente Hotel Malita (vi var der med tre puljer på guidet tur) og ser på solen som går ned over Dolomittene. Roen som kommer sammen med et kjent sted siger inn og fortrenger trettheten etter dagens etappe, og i morgen begynner dagen med Grossglocknerstrasse.

Det er godt å være bortskjemt!

A & S Berli.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse