ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

To måter å konkludere en MC-test

I 1905 var MC-verdenen ganske annerledes enn den vi kjenner i dag. Metallurgi var på barnestadiet, chassisene var i hovedsak fra tråsykler og motorene ble ansett som pålitelige hvis de startet. Men, datidens journalister var hardbalne karer som slo seg løs med det nymotens transportmiddelet av hjertens lyst. Dette ble gjort klart da en kjent journalist fra bladet The Motor Cycle skulle teste en 1905 Triumph. Denne hardbarka karen skulle kjøre 200 miles tur-retur fra Oxford til seks forskjellig

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I 1905 var MC-verdenen ganske annerledes enn den vi kjenner i dag. Metallurgi var på barnestadiet, chassisene var i hovedsak fra tråsykler og motorene ble ansett som pålitelige hvis de startet. Men, datidens journalister var hardbalne karer som slo seg løs med det nymotens transportmiddelet av hjertens lyst.

Dette ble gjort klart da en kjent journalist fra bladet The Motor Cycle skulle teste en 1905 Triumph. Denne hardbarka karen skulle kjøre 200 miles tur-retur fra Oxford til seks forskjellige mål i løpet av seks dager. Hver kveld, etter returen til Oxford, tok journalisten av toppen for å slipe ventilene. I tillegg måtte han skifte stempelringer en rekke ganger – av og til flere ganger daglig. Som ikke det var nok, måtte han også reparere et rammebrudd.

Denne journalisten tok ting som de kom, og konkluderte testen med at han anså det bevist at motorsykkelen (som allerede den gang ble betraktet som en høyst farlig innretning) hadde vist at den egnet seg som daglig transportmiddel, og han kunne på det sterkeste anbefale komforten, det enkle vedlikeholdet (!!) og fremkommeligheten i tett trafikk.

Da gikk det atskillig verre for en «utenlandsk» maskin – med andre ord ikke engelsk - som ble testet av The Motor Cycle: De avsluttet testen med følgende kraftsats: «Dette er en unødig komplisert måte å begå selvmord på.»

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse