Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg blir Route 66 guide

Som VG meldte tidligere i dag, er tidligere fiskeriminister Per Sandberg (60) siste tilvekst i Route66usa.info sin guide-stall. Som det er for så mange andre a

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Som VG meldte tidligere i dag, er tidligere fiskeriminister Per Sandberg (60) siste tilvekst i Route66usa.info sin guide-stall. Som det er for så mange andre av oss, er det å krysse USA på Harley på Sandberg sin "bucket list".

Tekst: Anders Eidevik.

Foto:
Route66usa.info.

– Nå skal jeg krysse USA på Harley, ved å kjøre hele gamle historiske Route 66 USA. Det har alltid vært en guttedrøm for meg. Når jeg dør, vil jeg ikke ha noe ugjort, sier tidligere fiskeriminister Per Sandberg (60).

– Jeg er en frihets-elsker. Å ville oppleve maksimal frihet, gjenspeiler meg som person. Jeg har alltid forbundet den gamle historiske veien i Amerika med nettopp den ultimate frihets-følelsen: Luft i håret, det å suse avgårde. Jeg har drømt om dette siden jeg var liten gutt. Men har ikke hatt tid, før nå, sier den kjente FrP-politikeren Per Sandberg (60) fra Levanger, som er mest kjent som fiskeriminister i tre år i Erna Solbergs regjering, og nå driver Grand Bar i Halden sammen med kjæreste og samboer Bahareh Letnes (30) .

Vil ha med Siv Jensen på Route 66:

- Alle gutter drømmer vel om å sitte overskrevs på en Harley, eller i en åpen cabriolet, og kjøre over 400 mil. Krysse hele kontinentet på to hjul. Se det ekte Amerika. Dette er Bucket List tur nummer en. Jeg skal kjøre i september 2021 og inviterer alle venner til å realisere sin drøm, sier Sandberg i en pressemelding.

Per Sandberg sparer ikke på kruttet når han beskriver hvem han kunne tenke seg å ha med på tur:

– Tja. Siv Jensen for eksempel. Hun kunne hatt godt av en slik tur. Få inspirasjon, få nye ideer. Jeg kunne egentlig tenkt meg å ha med masse kvinner på turen. Ikke misforstå. Jeg skal jo ha med min kjære Bahareh. Dette vil bli det største hun har opplevd! Både jeg og hun elsker å bryte barrierer. Hun flykta for livet der hun vokste opp. Tenk da å få oppleve friheten i USA. Jeg elsker å se henne bryte nye barrierer. Korona-tiden har vist oss hvor ille det kan gå når menneskets frihet blir innskrenket. Hvor usosiale og deprimerte vi kan bli. Mennesker trenger frihet. Jeg har alltid kjempet for det. Ingen mennesker blir lykkelige av påbud, restriksjoner, skatter og avgifter. Nå har jeg endelig tid til å oppleve frihetsfølelsen selv.

– Å krysse USA har Harley har alltid vært min største drøm, sier tidligere fiskerimisinter, nå bar-sjef, Per Sandberg.

Hoppet 200 meter i strikk:

Per Sandberg sier han alltid har vært en eventyrer. Innerst inne:

– Jeg elsker det kicket jeg får vel ekstremsport og det å virkelig leve. Som fallskjerm-hopping og den slags. Og jeg er stolt av at jeg har hoppet verdens høyeste strikkhopp, over 200 meter høyt i Sør-Afrika. Da hadde jeg nok 200 i puls også. Men jeg må fylle opp bucket-lista mi før jeg blir for gammel. Før det er for sent. Alle mennesker har godt av det, og det å bryte barrierer. Og skal du på bare en tur i løpet av livet, er jo Route 66 i USA det du bør unne deg. Og det gjelder å gjøre det før det er for sent, avslutter Per Sandberg, og starter Harley-en utenfor Grand Bar i Halden, mens Bahareh klamrer seg fast fra baksetet med armene godt plantet rundt sin egen Road Captain…

Arve Stallvik (t.v) er kjent i USA som ”Mr Route 66” etter å ha bodd tre år i Chicago. Han vil tilrettelegge guttedrømmen for Per Sandberg og hans venner, og er stolt av at Per Sandberg skal bli guide i hans firma. Bak t.v. Tom Eirik Østbye i arrangementskomiteen.

Route 66 er også jentedrømmen!

- Dette er jo også jentedrømmen, ikke bare guttedrømmen. Å oppleve en slik frihetsfølelse har jeg alltid drømt om, sier Bahareh Letnes (30) og ber Per ta plass på baksetet.

Grunnlegger av Route66usa.info Arve Stallvik er selvsagt godt fornøyd med å ha fått med seg Per Sandberg og Bahareh letnes på laget, og sier:

- Vi gleder oss til arrangere turen for Per og Bahareh og deres venner. De vil med sin entusiasme og eventyrlyst og gode humør sette sitt preg på turen. De vil egne seg utmerket som ekstra reiseledere på turen for sine venner fra Halden og resten av Norge. At tidligere fiskeriminister Per Sandberg og hans samboer vil ha ”sommerjobb” i vårt firma som Route 66 guider på Harley-Davidson gjennom ni stater, tre tidssoner og i nesten 4500 km gjennom hele USA, er vi veldig glade for. Vi er svært stolte av at de valgte oss for å tilrettelegge turen for dem.

Annonse
Annonse