ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Thomas Sigvartsen ute i hardt vær i Barcelona

Thomas Sigvartsen fikk en tøff helg i Barcelona med mye mer trøbbel enn han og teamet ønsket. Det startet bra, men store tekniske problemer satte en stopper for fortsettelsen. Tekst: Ole-Andreas Isdahl. Foto: franfmphoto. Thomas har forberedt seg godt denne sesongen, og helgen i Barcelona startet etter planen. Alt fungerte godt teknisk og Thomas kjørte bra. Torsdag kjørte Thomas til rundetider blant de tre beste, og oppkjøringen til helgens kvalifisering så lovende ut. Når alt det tekniske fu

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Thomas Sigvartsen fikk en tøff helg i Barcelona med mye mer trøbbel enn han og teamet ønsket. Det startet bra, men store tekniske problemer satte en stopper for fortsettelsen.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Foto: franfmphoto.

Thomas har forberedt seg godt denne sesongen, og helgen i Barcelona startet etter planen. Alt fungerte godt teknisk og Thomas kjørte bra. Torsdag kjørte Thomas til rundetider blant de tre beste, og oppkjøringen til helgens kvalifisering så lovende ut.

Når alt det tekniske fungerer, kjører Thomas mykt og godt, og de tekniske detaljene sitter gjerne som ei kule. Denne gutten gjør lite feil og mister sjeldent hodet. Men marginene i racing er små, og det skal ikke så mange feilgrepene til før de tekniske teamene endrer nok på rammefaktorene til at marginene blir satt på prøve.

Når det skjer i kombinasjon med at værgudene blir sure, ja, da blir det vanskelig for føreren.

Fredag striregnet det hele dagen, og justeringer av dempere og fjærer foran medførte at Thomas mister grepet bak. Det passer dårlig på våt bane, men Thomas holder seg likevel blant topp tre på rundetidene.

Første kvalifisering på lørdag gikk på våt bane, og sykkelen hadde nå null grep bak etter at teamet hadde forsøkt å finne ny og riktig setting foran. Men mye tyder på at sykkelen var for myk foran og derfor ikke klarte å skyve tilbake fronten når den skulle!

Kval 2 gikk på litt bedre forhold, og førerne kunne kjøre på en tørr smal stripe rundt banen, men sykkelen slapp fortsatt bak. Til tross for dette klarte Thomas å kjempe seg inn til syvende startposisjon, og det er imponerende.

Under warm-up søndag blir forholdene verre. Sykkelen fikk da store vibrasjoner i fronten, og det ble veldig vanskelig for det tekniske teamet å treffe riktig avgjørelse for å justere seg inn igjen. Før løpet søndag endres oppsettet igjen, hvilket medførte at sykkelen understyrer de første 8–10 rundene helt til bakdelen igjen begynner å miste grepet. Problemene ble derfor store og kanskje for mye å håndtere, og Thomas endte søndagen på en 11.-plass.

Med så store tekniske problemer synes vi dette er et hederlig resultat. Thomas er godt forberedt i år, og han er teknisk god, fokusert og kjører stabilt og jevnt, men kan sannsynligvis ikke gjøre så mye når rammene endres for mye som i helgen.

Vi har trua, Thomas. Du kommer til å kjøre bedre når du før bedre og riktige rammevilkår. Det vet vi.

Lykke til.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse