ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

TET 2019 med MC-avisa – testtur

MC-avisa skal være med å kjøre TET (Trans Euro Trail), milevis av grusveier i øde områder. Målet er å komme så langt som mulig på ei uke, og da er det avgjøren

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

MC-avisa skal være med å kjøre TET (Trans Euro Trail), milevis av grusveier i øde områder. Målet er å komme så langt som mulig på ei uke, og da er det avgjørende at utstyret holder. En testtur var på sin plass!

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Sykkel og utstyr var klart, med unntak av nytt forhjul. Dvs. forhjulet var nytt, men ikke det jeg skal kjøre TET med. Da målet er å komme så langt som mulig i løpet av ei uke, må det nødvendigvis bli mye asfalt ned igjen. Dekkene må derfor tåle mye asfalt også. Jeg hadde egentlig tenkt med GoldenTyre både foran og bak, men da slikt fordekk ikke var å oppdrive, er TKC 80 bestilt.

Jeg lastet opp sykkelen med alt av utstyr, og kontaktet min venn Tore Huseby for et «rally» i de svenske skoger. Vi møttes og overnattet nord for Årjäng. Huseby under åpen himmel, da han hadde gamblet på teltplass hos undertegnede, som jo ikke skulle sove i telt, men i hengekøye. På lørdagen ble det 27 mil på grusveier. Vi fant noen elleville veier, mange av disse nesten igjengrodd. Det var utrolig flott. Midt inne i skauen skrensa vi dessuten innom matstasjonen på et mopedrally. Belønningen ble gratis pølser.

Sykkelen fungerte som et skudd. Den nye kløtsjen virket igjen som den skulle. Oppakningen var fint fordelt, og tyngdepunktet i sykkelen så optimalt som det går. På søndagen ble det 15 mil på grusveier hjem igjen. En av dem på en bortgjemt grenseovergang.

Nye problemer:

Da jeg stoppet på Fjerdingveien nord for Halden for å ta noen bilder, oppdaget jeg til min forferdelse ny oljelekkasje på motoren. Det lakk fra dekselet over venstre oljefilter. Jeg kjørte gjennom et gårdstun og fikk låne verktøy av en skikkelig «hillbilly»-bonde, mellom høner og kalkuner som gikk fritt på gårdstunet. Etter noen mil sjekket jeg på nytt lekkasje og oljenivå. Dessverre var lekkasjen der fremdeles. Jeg fikk tak i reserveolje på en bensinstasjon, og kjørte til Erik Andersen på Ås. Her fikk vi boret opp skruehull og satt i nye gjenger. Jeg var reddet.

Nå gjenstår kun dekkskift og småjusteringer på oppakningen. Fredag kl. 13.00 henger vi oss på resten av gjengen som kommer oppover fra Sandefjord og eventyret kan begynne.

Så får vi håpe utstyret holder.

Klikk her for å gå til Trans Euro Trail sin nettside.

Bilder og bildetekst:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse