ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

TET 2019 – Første hele dag på grus

MC-avisa kjører Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord. Et eventyr av grusveier gjennom ødemark med både ulv og bjørn. Les om første hele dag på grus

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

MC-avisa kjører Trans Euro Trail gjennom Sverige mot nord. Et eventyr av grusveier gjennom ødemark med både ulv og bjørn. Les om første hele dag på grus.

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Etter første natt i telt, er vi tidlig oppe og inntar frokost i det fri. Avgang Nornäs kl. 08.00. Vi er raskt inne på ruta, og legger mil med lav gammel furuskau bak oss. Grusveien er varierende, fra reneste autostradaer til nesten gjengrodde grønne veirester.

Dagens første prøvelse blir når vi treffer ei gammal nedrasa bro og må krysse elva. Espen er først uti, og sliter seg gjennom myra på andre sida. For Roy blir det verre. HP2en, den sitter dønn fast. Tre av oss må hjelpe til for å slite den løs. Jeg velger et bedre spir og slipper lettere fra det. Resten av gruppa gjør vende-reis og finner en vei rundt.

Vi tre som er over kjører videre og venter på gruppa lengere framme. Første mann dukker opp aleine, deretter en til etter 30 minutter. Kvartetten har gått i oppløsning, og ingen har fulgt regelen om "cornermann". Flere har vel opplevd at slike opplegg rakner. Det blir å vente, og duoen som er igjen av kvartetten dukker til slutt opp ganske muggne.

Dagens neste utfordring blir ei sandfelle. Jeg har hørt om dette partiet på forhånd, og plutselig er vi midt oppi det. To av deltakerene velter og adrenalinet damper nærmest ut av hjelmen. Ingen skader seg, og vi kan fortsette.

Dagen ender på campinghytter i Sveg mens regnet høljer ned. Ulike varianter for tørking av tøy testes ut, som nyvaska truser i mikrobølgeovn.

Dagens utmerkelse gikk til undertegnede for å ha mistet bagasje underveis. Premiering ble en "strap-on", for festing av bagasje.

Det ble ikke så mange mil i dag, men i morgen venter nye utfordringer.

Presentasjon av en av deltakerne:

Navn: Ivar Bentzen.

Alder: 17 i motsatt rekkefølge.

Tittel: Motorsykkeleier.

Kjører: KTM 1090 Adventure R.

Bosted: Kjellstad Lier.

Har kone barn og barnebarn.

Interesse: bompenger.

Gjennomførte motorsykkel-eventyr: Alle land med Stan i. Kjørt 19.000 km på 2,5 mnd. Fire ganger i Russland.

Min beste MC-opplevelse: Felleskapet på spennende turer.

Begynte å kjøre MC som 60åring.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse