ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Testet med de beste i verden

Pressemelding, Plassen RoadRacing Team. "Etter en bra 2017 sesong, begynte Ducati å legge mer merke til Ole Bjørn. Dette resulterte at Ducati Corse / Aruba Ducati inviterte teamet til å delta på deres pre-season test på Portimao banen i Portugal sammen med alle fabrikk teamene fra World Superbike. Vi følte oss litt små da vi rygget vår crafter med campingvogn inn blandt alle de store trailerne, men det er som kjent ikke størrelsen det alltid kommer ann på. Portimao er en bane vi ikke har

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Pressemelding, Plassen RoadRacing Team.

"Etter en bra 2017 sesong, begynte Ducati å legge mer merke til Ole Bjørn. Dette resulterte at Ducati Corse / Aruba Ducati inviterte teamet til å delta på deres pre-season test på Portimao banen i Portugal sammen med alle fabrikk teamene fra World Superbike.

Vi følte oss litt små da vi rygget vår crafter med campingvogn inn blandt alle de store trailerne, men det er som kjent ikke størrelsen det alltid kommer ann på.

Portimao er en bane vi ikke har kjørt så mye på. Den er utfordrende å lære, med mange blinde svinger og store høydeforskjeller.

Vår Ducati Panigale R er bygget etter FIM sitt Superstock 1000 reglement som er veldig standard i forhold til Superbike. Så ikke nok med at Ole Bjørn skulle bryne seg på de raskeste førerne men også på sykler av en annen standard.

Selve kjøringen gikk ganske bra. Ettersom Ole Bjørn ikke har kjørt på over 3 måneder, brukte han første dagen til å riste av litt rust. Allikevel kjørte han ny personbeste med over sekundet fra sist han var på banen.

På dag 2 klarte han å forbedre tiden sin mer og beste runden ble på 1.45,3 som var 2,7 sekunder raskere enn sin gamle rekord. Disse tidene kjørte han med vanlig Pirelli Superbike slicks.

Raskeste runde fra Superbike førerne med tilsvarende dekk var 1.42,8.(De fleste lå på høye 43 og 44) Selv om Ole Bjørn ikke var helt fornøyd med sin egen kjøring og mente kanskje han kunne kjørt ennå fortere, er teamet veldig fornøyd med avstanden fram til de beste.

Ole Bjørn var også raskere enn flere faste VM-førere, selv med en mye mer standard sykkel .

Med spesielle kvalifiseringsdekk kjørte de raskeste Superbike førerne godt ned på 1.41 tallet, men med tanke på økonomi valgte vi å droppe det og heller fokusere på race-tempo.

Med tanke på utstyret vi sitter på i forhold til konkurrentene og apparatet rundt, gjør Ole Bjørn en kjempejobb. Avstanden opp til de raskeste i verden er ikke større enn at teamet og Ole Bjørn tror at med riktig utstyr og team er det fullt mulig å hevde seg i dette selskapet.

Nå jobber teamet med å skaffe midler for en optimal satsning i 2018, slik at vi kanskje i 2019 kan ta ennå ett steg opp(VM)

Teamets plan er å kjøre det Spanske Mesterskapet i Superstock 1000. Dette er er den klassen som går fortest og er mest prestige å vinne i det Spanske Mesterskapet.

I Spania er roadracing en stor sport og konkurransen der består av profesjonelle team og førere.

Med den utviklingen Ole Bjørn har, er han en av utfordrerne til å fighte om podium plasser gjennom hele sesongen. Klarer han det er han også med i tittel kampen."

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse