Annonse
Annonse
MC-avisa

Test av Scott Voyager

MC-avisa får utlevert Scotts nye dress Voyager. Nå gjelder det å jakte på ulike værforhold for å teste den tøffe nye dressen fra produsenten. Tekst: Kyrre Hage

Publisert:

MC-avisa får utlevert Scotts nye dress Voyager. Nå gjelder det å jakte på ulike værforhold for å teste den tøffe nye dressen fra produsenten.

Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Scott og Kyrre Hagen.

Voyager er siste modell fra Scott. Dressene ser virkelig tøffe ut og leveres i tre fargevarianter, grå/beige, grå/blå og sort. Modellen har et god passform og sitter godt på kroppen. Dressen leveres med avtakbart innerfor. Membranen i dressen er direkte laminert, pustende og vind- og vanntett DRYOsphere membran.

Beskyttelse:

Dressen er utstyrt med gode D30 beskyttere på skuldre, albuer, hofter og knær. I tillegg er det lommer til å legge inn brystbeskyttelse på hver side, samt beskyttelse i rygg. Jeg opplever at beskyttelsene sitter der de skal.

Lommer:

Jakka er utstyrt med vanntett klaffelomme på venstre bryst, og i tillegg en lomme for briller med vanntett glidelås på høre side. Nederst har jakka en klaffelomme på hver side. I tillegg går det an å stikke hendene inn bak klaffelommene, om du ønsker å varme hendene når du står stille på en stopp. Buksa har lommer med glidelås på hver side, og i tillegg klaffelomme på utsiden av høyre lår. Om vi skulle savne noe måtte det være en større lomme nederst på ryggen slik mange kjøredresser har.

Lufting:

Jakka har to store lufteklaffer foran på brystet, som holdes i åpenposisjon ved hjelp av magneter. Dressen har også to luftespalter i rygg, som sammen med luftingen foran gir god gjennomstrømning av luft. Buksa har luftespalter foran på lårene. I varmt vær åpnet jeg alt av luftinger. Membranen har pustende egenskaper. Dette oppgis i MVTR >=10.000g/m².

Innerfor:

For kjøligere vær er det enkelt å montere innerfor i dressen. Både jakke og bukse leveres med avtagbart termofor med 60g fyll på kropp og 40g på ermer. I jakken er det en glidelås i stor bue som fester foret. På armene festes foret med to knapper på hver arm. Her kunne jeg ønsket meg glidelås i stedet. Dette mener jeg fungerer bedre over tid. Buksa har denne løsningen nederst på hvert bein.

I vått vær:

Dressen har som nevnt en vanntett DRYOsphere membran. Dette er altså ikke en Goretex membran, men en membran Scott har utviklet selv, om jeg forstår dette rett. Scott oppgir at dressen tåler 10.000 mm vannsøyle. Til sammenligning kan det nevnes at GORE-TEX-membraner tåler fra 28.000 – 35.000 mm vannsøyle. Denne dressen vil gi deg en god beskyttelse i de fleste regnbyger. Vi opplevde ikke lekkasjer fra glidelåser eller lommer. Konklusjonen blir derfor at du med denne dressen ikke trenger å frykte regnbyger.

Komfort:

Voyager oppleves som en meget komfortabel dress. Den er oppleves som lett og er smidig å bevege seg i. Dressen har også justeringer i midje, krage, erme og mansjett. Jakka har myke detaljer på partier som kan komme i kontakt med hud. Dressen har gode detaljer som magnet i kragen, som hjelper deg å automatisk få lukkingen i riktig posisjon. Lufteklaffene i front har samme magneter for å holde luftingen oppe.

Testføreren mener:

Den nye Scott Voyager er en svært komfortabel kjøredress i mellomsjiktet. Her får du en svært god dress for pengene. Dressen oppleves som svært lett. Det er et stort pluss at du fra første stund føler at beskyttelsene sitter der de skal. Dressen kjennes dessuten svært solid ut. Stoffet kjennes allikevel ikke for stivt ut. Luftingen på dressen er god for norske forhold. Jeg kjørte gjennom regnbyger uten at vann trakk gjennom dressen. Et lite minus er at du bør ha ekstra regntøy med på en lengere MC-tur.

En mer utfyllende test kommer i bladutgaven i løpet av høsten.

Norsk importør: Ruco.

Veil. pris: Jakke kr 5.990, bukse kr 4.499
Klikk her for å lese mer om spesifikasjoner på importørens nettsider.

Annonse
Annonse