Annonse
Annonse
MC-avisa

Test av Rukka Armarone todelt kjøredress

Armarone kjøredress i to deler er et kvalitetsprodukt i Rukka sin Armaprotection-serie. Foruten god beskyttelse og slitestyrke dersom uhellet skulle være ute,

Publisert:

Armarone kjøredress i to deler er et kvalitetsprodukt i Rukka sin Armaprotection-serie. Foruten god beskyttelse og slitestyrke dersom uhellet skulle være ute, er dette en dress som har gode pusteegenskaper, leverer suveren vind- og vanntetthet, har lang levetid og kommer med en rekke praktiske og kjekke detaljer.

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Stian Robinson / Yamaha.


Først publisert i MC-avisa nr. 1-20.

Armarone er bygd opp av 100 % vind- og vanntett og pustende Gore-Tex Pro trelags laminat med det Rukka betegner som Armacor-teknologi, en kombinasjon av high-tec aramid (kelvar) fibre og Cordura. En av fordelene med Armacor og Cordura er økt slipemotstand.

Beskytterne er Rukka D30 XTR som tilfredsstiller Level 2-kravene. XTR betyr at de har mer ventilasjon enn standard D3O, og dermed øker luftgjennomstrømning på knær, hofter, skuldre og albuer. Rukka D30 Air All Back ryggplate følger med. All beskyttelse er enkel å ta ut dersom dressen for eksempel skal vaskes.

Jeg har heldigvis ikke vært utsatt for uhell, og har derfor ikke fått testet om slitestyrken og beskyttelsen lever opp til spesifikasjonene «på papiret». Men det er en god følelse å kjøre med utstyr som øker mulighetene til å komme helskinnet fra mange typer ulykker – uten at en bør ta større risikoer i trafikken av den grunn.

Gore-Tex-mansjetter som overlapper mellom hanske/ermer er på plass, og den vanntette halsvarmeren kan rulles inn i jakkekragen når den ikke er i bruk. Dressen har gode justeringsmuligheter, og det er enkelt å tilpasse både jakke og bukse til optimal passform for meg. Det er mange strech-paneler på buksen samt på sidene av jakken, og det er derfor ingen problem å ta spaserturer med kjøredressen på.

Store ventilasjonsåpninger med vanntette glidelåser sitter på ryggen og begge sider av jakken, og buksen har tilsvarende på lårene. Luftingen fungerer overraskende bra, og det er en fin finesse at dette også fungerer i norsk drittvær. Jakken har fire vanntette lommer og buksen har én, så her er det god plass til de vanlige småtingene en tar med. Innerlommene er romslige med god plass til dagens forvokste mobiltelefoner.

Både jakke og bukse har uttakbart termofôr. Dette innerfôret har holdt meg varm på dager med langkjøring i skikkelig surt høljeregn. Uten fôret og med all lufting åpen har det vært levelig å kjøre med fullt sikkerhetsutstyr på varme dager med solstek. Buksebaken har et felt med Keprotec Antiglide som hindrer at en sklir på salen under aks eller bremsing. I tillegg er det satt inn Rukka AirCushion System i baken. Det fungerer som en klimabuffer mot setet og sørger for at det ikke kjennes klamt. Dette er med på å øke min langturtrivsel flere hakk!

Dette er en kjøredress hentet rett fra øverste hylle hos Rukka, og den leverer det jeg forventer av et høykvalitetsprodukt. Dette viser selvsagt igjen på prisen, men er du klar til å investere i brukervennlighet og kvalitet som varer sesong etter sesong, er dette så absolutt verdt å sjekke ut.

Leveres i størrelsene:

Jakke: 46–66,

Bukse: 46–62,

Bukse kort (-7 cm): 48–66,

Bukse lang (+7 cm): 48–58.

Veil. pris for settet: 19.990,-

Norsk importør: Spare Parts Service AS.

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse