ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Test av åpningshjelmen Vemar Sharki

Åpningshjelmen Sharki fra italienske Vemar har mange og jevnt over gode funksjoner. Hjelmen kan skilte med blant annet forsterket R-3P terpolymer skall (én skallstørrelse), stort synsfelt, nedfellbart solvisir og ventilasjon i front, topp og bak. Tekst: Anders Eidevik. Foto: Stian Robinson. Først publisert i MC-avisa nr. 10-19. Om du ønsker det, kan den bygges om til jethjelm med kit. Hakeremmen har hurtiglås, visiret er klargjort for Pinlock, innredningen er uttakbar og kan vaskes, og det er e

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Åpningshjelmen Sharki fra italienske Vemar har mange og jevnt over gode funksjoner. Hjelmen kan skilte med blant annet forsterket R-3P terpolymer skall (én skallstørrelse), stort synsfelt, nedfellbart solvisir og ventilasjon i front, topp og bak.

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Stian Robinson.

Først publisert i MC-avisa nr. 10-19.

Om du ønsker det, kan den bygges om til jethjelm med kit. Hakeremmen har hurtiglås, visiret er klargjort for Pinlock, innredningen er uttakbar og kan vaskes, og det er en luke nede på venstre side der ledninger fra intercom-system kan tres gjennom. ECE 22-05 godkjenning er selvsagt på plass.

Vekten er på 1693 gram i medium størrelse, noe som kan sies å være ca. forventet vekt med tanke på hjelmtype og pris. Når det gjelder komfort og passform har jeg ikke noe å utsette. Denne passet mitt hode godt. Åpning og lukking av hjelmen og visiret er enkelt å få til med hanske.

En uheldig detalj er at festene til innredningen har løsnet enkelte steder ved noen anledninger. Dette er lett å sette på igjen og går nok ikke ut over sikkerheten. Det nedfellbare solvisiret går langt ned, så langt ned at jeg av og til kommer borti med nesen. Men heller litt for stort solvisir enn for lite!

Sharki er behagelig å ha på, og den er mer støysvak enn det jeg forventet. Alt i alt vil jeg si at dette er en hjelm som leverer fin valuta for pengene. Selvsagt finnes det hjelmer av høyere kvalitet, men da må du fort ut med både to og tre ganger så mye.

Leveres i størrelser XS–XXL.

Pris: kr 1.895 for ensfarget og kr 1.995 for grafikk.

Testet utgave har grafikken ”Cutter matt sort/sølv”.

Norsk leverandør: Spare Parts Service AS.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse