Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Team «Drømmen»:

Emilija kjørte verdens største enduroløp

Foto: Lisbeth Bech

Emilija Kostovska har drømt om å kjøre enduro, og nå gjør hun alvor av det. Men ikke nok med det, trebarns moren la debuten Gotland Grand Nasjonal, verdens største enduroløp. Nå er hun overlykkelig over at drømmen har blitt til virkelighet. Nå er hun en av dem som har stilt til start, og kjørt selveste Gotland Grand Nasjonal.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2022 kl 16:08

Jeg har kjent Emilija noen år og snappet opp nyheten om at hun skulle kjøre det prestigetunge løpet på Sveriges østkyst. Løpet er litt som Vasaloppet, bare på motorsykkel. Over 3000 førere stiller på starts-streken den siste helgen i oktober. Fredagen kjører mosjonistene, og på lørdagen eliten. Emilija kjørte i mosjonistklassen. Løpet er vanskelig med mye kalkstein, bratte, glatte fjell. Mye gjørme og sand, men erfarne offroad førere vil kunne gjennomføre løpet mener hun.

Klar for start! Foto: Team Drømmen

Emilija var ikke ensom norsk dame på Gotland, hun kjørte i et team som kalte seg «Drømmen». I denne sammenhengen drømmen om å kjøre Gotland Grand Nasjonal. Emilija forteller oss at hun alltid har drømt om å kjøre enduro, og at hun kom over prosjektet gjennom en gruppe som kaller seg for «Dirt Bike Girls». Dette er en gruppe som strekker seg over hele landet, der både yngre jenter og damer deltar. Til sammen var de syv jenter i teamet, ledet av Anita Pedersen og Andrine Westin.

Anita Pedersen som startet "Dirt bike girls" for 5 år siden Foto: Team Drømmen

Andrine Olstad vant GGN CHALLENGE DAMER 2022 Foto: Team Drømmen

Med på laget var dessuten Kristine Bandgren, Mari Nordli, Natalie kollerød, og Tine Rønningen. Jentene er veldig takknemlige til FXR og Gjermund Frostad, som hadde skaffet knalltøft kjøreutstyr og team-jakker. Dette var mange av de andre damene, som stilte til start, misunnelige på. - Vi hadde også tre eliteførere som mannskap i pitén som servet oss under løpet forteller hun. Der var det god stemning.

Team "Drømmen":
Foran fra venstre: Mari Nordli, Andrine Westin og Natalie Kollerød.
Bak fra venstre: Tine Rønningen, Kristine Bandgren, Emilija Kostovska Foto: Team Drømmen

Det hun gruet seg mest til på forhånd var alle menneskene, all gjørma og at banen var ukjent. Før start hadde hun blitt rådet til ikke å kjøre i helt bakerste gruppe. Der går det seint hadde hun blitt fortalt. Emiljia trodde ikke helt på dette, men det viste seg å være sant. Derfor måtte hun kjøre forbi flere førere på sine to runder. Det skumleste var de bratte nedoverbakkene. Her hopper de beste rett ned, mens jeg følte det som å kjøre sykkelen nærmest ut i fritt fall. Det er noen skikkelige bakker med løs kalkstein. Det fikset jeg bra forteller hun. Emilija var veldig glad når hun hadde gjennomført løpet, og forteller at flere av lagvenninnene var så beveget at de hadde tårer i øynene.

Foto: Lisbeth Bech

"Dette var knall gøy, og til neste år skal jeg kjøre flere løp!" - forteller hun. "Avslutningen til neste år blir også Gotland. Da skal jeg kjøre fire runder. Det har jeg inngått veddemål på. Da får jeg også svar på hvor mye bedre jeg har blitt siden i år" forteller hun. Neste høst tenker hun å ta med seg venner og interesserte, både gutter og jenter, for igjen å kjøre Gotland Grand Nasjonal.

Til neste sommer har også Emilija lyst til å arrangere jentekjøring på crossbanen, for at flere skal kunne få prøve seg i trygge rammer. Når det bare er damer, blir terskelen og forventningene mye lavere forteller hun. Vi håper hun får dette til.

Emilija har ikke helt avsluttet mc-sesongen, og 10 november reiser hun til Vietnam for tretten spennende dager med offroad kjøring. Dette er en tur vi i mc-avisa har gjort før, så her vet vi at hun har mange herlige opplevelser i vente. Drømmen er å kjøre jorda rundt på motorsykkel røper Emilija, og det skal ikke forundre oss om hun snart også setter denne drømmen ut i livet.

Emilija Kostovska Foto: Team Drømmen

Vi ønsker henne lykke til, og følger med i spenning.

Annonse
Annonse