ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Suzuki drar til månen …

Suzuki Motor Corporation kan fortelle at de vil hjelpe å finansiere det privateide selskapet ispace med to planlagte måneferder. ispace har baser i Japan, Luxemburg og USA og har som langsiktig mål å etablere en koloni på månen. Men før det kommer så langt, skal de altså ha to måneferder: En sent i 2019 hvor de skal sende et landingsfartøy i bane rundt månen og en i fjerde kvartal 2020 hvor de planlegger å lande og sende ut et nettverk av små rovere som skal kartlegge og utforske terrenget. Det

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Suzuki Motor Corporation kan fortelle at de vil hjelpe å finansiere det privateide selskapet ispace med to planlagte måneferder. ispace har baser i Japan, Luxemburg og USA og har som langsiktig mål å etablere en koloni på månen. Men før det kommer så langt, skal de altså ha to måneferder: En sent i 2019 hvor de skal sende et landingsfartøy i bane rundt månen og en i fjerde kvartal 2020 hvor de planlegger å lande og sende ut et nettverk av små rovere som skal kartlegge og utforske terrenget.

Det sies ikke noe om størrelse eller målsetting med Suzukis engasjement, men ispace sier de har fått inn 90,2 millioner dollar i serie A finansiering fra selskaper som Suzuki og en rekke andre tunge japanske selskaper.

Vi synes kanskje ikke beløpet er svimlende sett i sammenheng med hva ispace sine, bokstavelig talt, høytflyvende planer kommer til å koste. Sett fra vårt ståsted hadde det vært bedre om Suzuki brukte penger på å få på fote sin vaklende markedsandel innen motorsykkel fremfor å bidra til å etablere koloni på månen. Men når det er sagt: Det kunne vært seriøst spennende å kjøre elektrisk crosser i 1/6 av jordens tyngdekraft….

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse