ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Suveren reisebok fra NAF MC

(Foto: Marius Kromvoll)

Rett før trykk av Touringnummeret kom vi over et førtrykkeksemplar av den nye NAF MC-boken som har fått navnet ”Norges beste MC-turer. På asfalt og grus – over hele landet.” Denne boken vil sendes ut til alle NAF MC-medlemmer og er et prakteksemplar av en reisebok på 250 sider!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Ole Martin P. Eidevik.

Denne artikkelen ble først publisert i MC-avisa nr. 4-22.

NAF MC styres i NAF av Jan Harry Svendsen som innehar tittelen ”Produkteier MC.” Vi fikk i tale en engasjert Jan Harry og fikk stilt han noen spørsmål i forbindelse med den nye NAF MC-boken.

Hvor lang tid har dere jobbet med den nye MC-boken?

– Det er Per Roger Lauritzen som har ført mesteparten av turene i pennen. Han har i mange år jobbet med NAF Veibok og er vel en av de i Norge med best kjennskap til turer og veier. I Norges beste MC-turer har han hentet turer fra mange år på veien og kjørt dem på motorsykkel. Så det ligger et betydelig arbeid bak boken.

Per Roger Lauritzen er redaktør av den nye NAF MC-boken. (Foto: Marius Kromvoll)

Hvordan mener dere boken brukes på best mulig måte?

– Vi mener boken fungerer aller best som et oppslagsverk og som inspirasjon. Bruk den når du skal på tur. Antakelig finner man en rute i nærheten av dit du skal som du kan kjøre i Norges beste MC-turer. Så kan man jo velge om man vil kjøre hele eller deler av ruten. For å gjøre det oversiktlig er boken delt opp etter regioner og landsdeler.

– Bak i boken er det dessuten et eget kapittel som tar for seg ulike tips og råd. Her finner man litt om bekledning, navigasjon, planlegging og andre råd som det er nyttig å ta med seg når man skal ut på tur.

Hvordan vil den bli distribuert?

– I første rekke sendes boken ut til nye medlemmer i NAF MC, der vi har lansert et helt nytt frittstående MC-medlemskap. Boken blir en medlemsfordel for de som melder seg inn i NAF MC. I tillegg til det blir det mulig å kjøpe boken i landets bokhandlere fra midten av mai.

Jan Harry Svendsen lover oss et mer aktivt NAF MC i tiden fremover.

Deres ny App som kommer i forbindelse med boken, hvem kan laste den ned?

– Paralelt med det nye MC-medlemskapet og økt fokus på MC i NAF, har vi utviklet en MC-app for medlemmene. Her finner man turforslag, inspirasjon og tips og råd.

– Samtidig er vi veldig stolte av å kunne lansere en egen funksjon der man kan planlegge turer og invitere til fellesturer. I appen er det også mulighet for å kunne navigere gjennom turene man lager ved hjelp av Google Maps.

– For NAF er MC-sikkerhet også viktig, og i appen vil man kunne finne påmelding for NAFs ulike sikkerhetskurs og kjørekurs. Sikker på MC er fra i år gratis for NAF-medlemmer å være med på. I tillegg finnes det et digitalt sikkerhets- og kjørekurs i appen.

Screenshot av den nye MC-appen fra NAF MC.

Vi er utrolig imponert over både boken og Appen. Det virker som NAF nå har satt MC på kartet. Hva kan vi vente fra dere i årene fremover?

–NAF har valgt å satse stort på MC fremover. Vi kommer til å være aktive politisk i tillegg til at vi kommer til å videreutvikle kursene vi holder. Sikker på MC er allerede ett av tiltaksområdene i Nasjonalt tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2022, og vi kommer selvsagt til å bygge videre på det. I MC-appen vil vi utvide med enda flere turer, nyheter og inspirasjon. Ny funksjonalitet i appen er også på trappene fremover.

– For medlemmene vil vi også jobbe for spesielle medlemsavtaler, som er enda mer spisset inn mot motorsyklister enn de medlemsfordelene man har i medlemskapet i dag.

– Norske motorsyklister vil se et langt mer aktivt NAF MC enn de har vært vant til, og vi gleder oss til å inspirere norske motorsyklister i årene fremover.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse