ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Suveren Ole Bjørn i årets to første løp i Superbike NM!

Pressemelding fra Plassen Racing Team:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På kvalifiseringen kjørte han fortere enn sin egen banerekord fra 2016, og utklasset konkurrentene med over sekundet.

I helgens første løp, kom det noen regndråper som gjorde banen meget glatt rett før start. Flere krasjer på oppvarmingsrunden og påfølgende prøvestart bekreftet at forholdene ikke var optimale. Ole Bjørn tok det rolig de første 4-5 rundene for å sjekke forholdene, ettersom det fortsatt kom noen små regndrypp. Fra runde 5 satte han opp tempoet, og på runde 9 hadde han passert 4 førere og gått opp i ledelse. Han øket da tempoet ennå mer og fikk en luke på over 7 sekunder på de siste 6 rundene. Marius Ripel Jensen tok 2.plassen rett foran Henning Flathaug, som begge er ferske Superbike førere.

Dessverre stilte ikke Ole Bjørn sin tøffeste konkurrent Norvald Haaland til start på løpet etter en krasj på kvalifisering, der han brakk begge håndleddene. Team Plassen ønsker Norvald god bedring og håper han er tilbake på sykkelen så fort som mulig.

Til løp 2 hadde været forbedret seg og banen var i mye bedre stand allerede fra start. Teamet hadde lagt en strategi om å ta starten og skaffe en luke. Planen ble fulgt til punkt og prikke. Ole Bjørn stakk fra start og ledet hele løpet. Han kom i mål over 16 sekunder før Henning Flathaug som tok andre plass fulgt av Helge Spjeldnes på tredje.

Teamet er strålende fornøyd med 2 seire i den tøffeste konkurranseklassen i årets NM, men registrerer at Ole Bjørn tidvis sliter litt med motivasjonen til å pushe 100 %, når han vet at det ikke er nødvendig for å vinne. For teamets og Ole Bjørns utvikling er det viktig å hele tiden å gi maks for å nå målene om internasjonale topplasseringer senere i sesongen. Ole Bjørn selv sier han valgte den litt «tilbakeholdne» varianten i løpene og kjørte med, i følge ham selv, en alt for stor sikkerhets margin.

Tor Erik, storebror og teamsjef, mener at Ole Bjørn definitivt hører hjemme og bør matches i en tøffere serie enn NM, og da spesielt med tanke på å kunne fortsette utviklingen mot å bli en internasjonal toppfører. Han sier at Ole Bjørn allerede i 2014 var raskest i Norge, og siden da har tatt flere steg etter 2 sesonger i utlandet, noe 3.plassen på kvalifiseringen i det Spanske Superbike mesterskapet tidligere i år tydelig viser.

Teamets største utfordring nå er å skaffe nok ressurser for en seriøs og fullverdig satsing i en større serie i Europa. Teamet er således hele tiden på jakt etter potensielle samarbeidspartnere som kan se verdien av å kunne bidra til samt kunne profilere seg gjennom Ole Bjørns bragder på racerbanen."

[Bildegalleri mangler etter import...]

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse