ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Super Cub - verdens mest produserte motorsykkel - som elektro?

Vi har mye å takke Hondas unseelige lille Super Cub for. Uten den hadde neppe Honda hatt finansielle muskler til å revolusjonere mc-verdenen slik de gjorde på 60-tallet. Sykkelen var så vellykket at den er like aktuell i dag som den gang - bare i forskjellige geografiske områder. Elektriske motorsykler har av enkelte vært holdt frem som redningen og fremtiden for motoriserte tohjulinger, men de maskinene som til nå har vært vist er et godt stykke unna den rollen - til det har de vært for dyre

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Vi har mye å takke Hondas unseelige lille Super Cub for. Uten den hadde neppe Honda hatt finansielle muskler til å revolusjonere mc-verdenen slik de gjorde på 60-tallet. Sykkelen var så vellykket at den er like aktuell i dag som den gang - bare i forskjellige geografiske områder.

Elektriske motorsykler har av enkelte vært holdt frem som redningen og fremtiden for motoriserte tohjulinger, men de maskinene som til nå har vært vist er et godt stykke unna den rollen - til det har de vært for dyre og med fokus på ytelse fremfor brukervennlighet.

Dersom Honda følger opp sin konseptsykkel - elektrisk Super Cub - kan det vise seg at den lille japaneren nok en gang kan bidra til å snu mc-verdenen på hodet. Super Cub er transportalternativ for utrolige mengder av mennesker i himmelstrøk langt fra oss og en elektrisk Super Cub ville faktisk kunne gjøre en skikkelig innsats når det gjelder å redusere utslipp i tett befolkede områder.

Konseptmaskinen har den tunge batteripakken montert lavt nede mellom fothvilerne og batteriet er enkelt å ta ut, slik at det kan tas med på kontoret eller inn hjemme for lading. Sykkelen drives av en elektromotor som er koplet mot bakhjulet. Utseendet ellers har samme linjeføring som tidligere Cuber og gir de samme gode Cub-vibrasjonene og You meet the nicest people on a Honda følelsen. Med renommeet til alle sine forgjengere som trygg ballast, enkel drift og vedlikehold, null eksos- og lydforurensing er det slett ikke utenkelig at Honda har plassert seg midt i det fornuftige segmentet når det gjelder elektrisk motorsykkel. For ikke å snakke om det potensielle økonomiske smørøyet! Det er faktisk mulig at analytikere om 30 år fremholder denne maskinen som den ultimate trendsetteren - på samme måte som den bensindrevne forgjengeren. Vi er spent på å se om det bare blir en konsept eller om den kommer i produksjon.

[Bildegalleri mangler etter import...]

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse