Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Straandtreffet 2020 dag 2

Tidlig på lørdag morgen satte en gjeng motorsyklister turen opp til Vrådel Panorama. De skulle henge opp sola, og jammen har den hengt der i hele dag.

Publisert:

Tidlig på lørdag morgen satte en gjeng motorsyklister turen opp til Vrådel Panorama. De skulle henge opp sola, og jammen har den hengt der i hele dag.

Av: Kyrre Hagen og Jarl Hole.

Team HH, med stand-in Hole i stedet for Huseby, hadde meldt seg på hver sin tur med HUB-riding (et typisk dialektord fra Telemark som gir mening om du er fra England). Teamet hadde måttet lese seg opp til dette, og på mirakuløst vis klart å melde seg på hver sin tur. Vi var begge stappmette etter en gedigen frokost fra den bognende buffeten i spisesalen på Straand Hotel, der vi hadde forsynt oss grådig, men klarte å få svingt høyrebeinet over jernhestene våre straks turlederen, på de respektive gruppene, var annonsert.

Hole hadde meldt seg på en rein asfalttur som arrangøren kalte Bandak rundt «Honda». Hagen hadde studert kart og terreng, og funnet ut at turen med mest grus var nr. én, som het Bandaksli «BMW». Hagen ble derfor ikke så lite betutta når to av deltakerne stile med henholdsvis Yamaha FJR 1300 og en eller annen diger Harleyvariant.

Følgende turer var å velge mellom:

RUTE 1: BANDAKSLI - "BMW"

RUTE 2: RAVNEJUVET - "KTM"

RUTE 3: BANDAK RUNDT - "HONDA"

RUTE 4: MINI -TELEMARK - "HARLEY DAVIDSON"

RUTE 5: DE TRE VANNENE - "INDIAN"

RUTE 6: DRAMATISKE TELEMARK, LANG - "SUZUKI"

RUTE 7: DRAMATISKE TELEMARK - "KAWASAKI"

RUTE 8: DAL TIL DAL - "DUCATI"

RUTE 9: VALLE-SPORET TIL LYSEBOTN "TRIUMPH"

RUTE 10: TO FYLKER – "YAMAHA"

Hagen visste ikke helt hvordan han skulle få fart på følget sitt på grusveiene, og fant på en unnskyldning om å stikke i forveien for å ta bilder. Etter dette tok det en time før resten av følget fant han igjen på bensinstasjonen i Dalen. Da hadde resten av turfølget i mellomtiden kost seg med medbrakt kaffe og bolle. Bollen til Hagen var også spist opp med god samvittighet. Etter en lykkelig gjenforening ble det både kaffe, is, brus og baguetter på brygga i Kviteseid i det strålende været.

Tilbake på Straandtreffet hadde Terje Bredal fra Speed Motorcenter i Sandefjord avduking av en ny diger koloss an en BMW custom cruiser. Det ble annonsert at dette var BMWs første custom, men det stemmer ikke. Mange av oss husker vel da Pierce Brosnan suste rundt på en custom BMW for ganske mange år siden. Hagen skjønte ikke helt vitsen med denne sykkelen, mens Hole hadde stjerner i øynene, og vurderte om han hadde plass til MC nummer fire hjemme i garasjen.

Utover dette har det også, på denne treffets andre dag, vært et stort faglig program. Ettersom folk koste seg i sola på terrassen utenfor Straand Hotel, måtte arrangøren flytte dagens faglige del ut der publikum var. Kommer ikke folk til arrangementet, får arrangementet komme til folk. Programmet var variert, og inneholdt blant annet en politisk debatt, et fengende foredrag fra Trafikkforum og mye mer.

Kort oppsummert: Treffdeltakerne har storkost seg med masse fin kjøring og hyggelig samvær i et fantastisk vær midt i hjertet av Telemark i dag. Det har dessuten vært mange dagsbesøkende innom.

Annonse
Annonse