ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Stor markering mot mobbing på Lillehammer

Søndag 26. mai arrangeres en stor markering mot mobbing på Lillehammer i forbindelse med at det er fem år siden den mye omtalte «Odinsaken». Arrangør Fellowship Mc Mot Mobbing legger til rette for motorsykkelkortesjer fra flere steder i landet, og i tillegg inviterer de til MC-treff i forkant av hovedarrangementet. Tekst: Anders Eidevik Fellowship Mc Mot Mobbing inviterer til både anti-mobbemarkering søndag 26. mai og MC-treff fra torsdag 23. mai. Samarbeidspartnere for søndagens markering er

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Søndag 26. mai arrangeres en stor markering mot mobbing på Lillehammer i forbindelse med at det er fem år siden den mye omtalte «Odinsaken». Arrangør Fellowship Mc Mot Mobbing legger til rette for motorsykkelkortesjer fra flere steder i landet, og i tillegg inviterer de til MC-treff i forkant av hovedarrangementet.

Tekst: Anders Eidevik

Fellowship Mc Mot Mobbing inviterer til både anti-mobbemarkering søndag 26. mai og MC-treff fra torsdag 23. mai. Samarbeidspartnere for søndagens markering er Lillehammer Olympiapark og OdinStiftelsen. MC-avisa har hatt en dialog med nestleder i Fellowship, Vegar Elvland, for å høre mer om disse viktige arrangementene.

Aller først, Vegar, fortell litt om deg selv.

– Jeg er 45 år og er nestleder i Fellowship Mc Mot mobbing på Inderøy i Trøndelag, men kommer opprinnelig fra Gausdal i Oppland. Jeg har to barn og jobber som avdelingsleder i Mekonomen AS avdeling Steinkjer.

Kan du fortelle våre lesere om hvordan MC-klubben deres ble startet?

– Jeg og Leif Alstad, leder i klubben, etablerte Fellowship Mc Mot Mobbing 15. april i 2016, etter at vi hadde vært med i andre lignende klubber med tilhørighet sørpå. Men vi valgte å starte opp i egen regi og tok kontakt med kommune for å høre om ledige, egnede lokaler til formålet. Her var det ikke nei å få! Vi fikk muligheter til å etablere oss i et gammelt bomberom på Inderøy, hvor vi også holder til i dag. Vi har fortsatt et godt samarbeid med Inderøy Kommune.

– Vi ble etter hvert flere medlemmer, har vokst raskt og er i dag på avdelingen på Inderøy 16 fullverdige medlemmer. I den siste tiden har vi også etablert avdeling på Ringsaker med seks fullverdige medlemmer, samt en helt ny avdeling i Aurskog/Høland med én mann foreløpig.

Søndag 26. mai skal det være en stor minnesmarkering i Lillehammer for Odins bortgang. Kan du fortelle litt om hvordan denne markeringen har blitt til og hvem som er med å gjennomføre dette?

– Vi har vært engasjert og jobbet med dette på fritiden, og har i årene siden Odins bortgang frem til vi dannet egen klubb stått i front for Mc parade Mot Mobbing i Trøndelag. Denne HURT-markeringen begynte vi å planlegge for litt over et år siden. Vi har et stort ønske om å samle flest mulig motorsyklister sammen med barn, unge, eldre, idrett og kultur i en og samme arena, for å vise at man kan bidra med å stå sammen i kampen mot mobbing.

– Da landet vi på Lillehammer, da det er en strategisk plass for å få folk fra hele landet til å samles. Vi samarbeider med andre klubber når det gjelder MC-kortesjene som skal kjøre til Lillehammer. Hovedarrangør er Fellowship Mc Mot Mobbing, i samarbeid med Olympiaparken på Lillehammer og Odinstiftelsen, så har vi stor tro på at dette skal vi få til sammen!

– Inngang denne dagen er satt til 50 kroner for de som ikke kommer i kortesje, og dette kan allerede kjøpes på Vipps, nr. 548995 HURT. Da viser man bare frem betaling ved inngang. Denne dagen får vi både musikalske innslag fra flere artister og appeller.

Dere inviterer motorsyklister fra hele landet til kortesjekjøring fra ulike steder i landet. Fortell mer om dette, og hvor kan interesserte motorsyklister finne informasjon om nærmeste tur?

– Vi har som tidligere nevnt arrangert MC-parader i Trøndelag siden 2014, og i samarbeid med de andre klubbene som nå er med og hjelper oss med MC-kortesjene, føler jeg meg trygg på at vi har erfaringen som trengs. Info om de forskjellige kortesjene finner du på Facebook. (NB: Se link nederst i artikkelen.)

I tillegg til søndagens markering og MC-kortesjer, har dere et MC-treffet dere arrangerer hele helgen. Hva inviteres folk til, og si litt om program, påmelding og kobling til søndagens markering?

– HURTcamp skal foregå på Birkebeiner stadion på Lillehammer fra torsdag 23. mai. Dette er blitt til for at de som også kommer langveisfra skal få mulighet til å delta. Her vil det være muligheter for rimelig overnatting med fasiliteter og mat, og ikke minst er dette tenkt som et sosialt treff i forkant av hovedarrangementet 26. mai. Lørdag 25. mai planlegges det blant annet kortesjekjøring i distriktet.

Er det noe mer du vil formidle til våre lesere om disse flotte arrangementene?

– Jeg og vi i Fellowship Mc Mot Mobbing sine avdelinger ønsker å komme med en oppfordring til hele MC-miljøet om og ta turen til Lillehammer denne helgen. La oss vise at hele MC-miljøet står samlet i kampen mot mobbing sammen med resten av befolkningen som også tar turen til Lillehammer.

– Tenk hvor lite som skal til for at det nytter. Hvis alle bruker 5 minutter mer hver dag og snakker mer med hverandre, ikke minst barna våre og de unge, så er det også ett steg i riktig retning. Jeg håper virkelig jeg ser så mange som mulig i Lysgårdsbakken på Lillehammer den 26. mai – hvor mange MC-folk klarer vi å samle ??

– Så meld dere på og kjøp kortesjebånd (kr 200 pr. person) til en av våre kortesjer og bli med til Lillehammer! Har du ikke mulighet for å komme på motorsykkel, så ta turen til Lillehammer på annet vis og støtt opp om Kampen MOT MOBBING.

Her er linker til:
Hovedarrangementet, HURT – Sett, Hørt og Tatt på Alvor
MC-kortesjene
MC-treffet HURTcamp

MC-avisa ønsker Fellowshop Mc Mot Mobbing, OdinStiftelsen og Lillehammer Olympiapark lykke til med arrangementet siste helgen i mai. Vi kommer tilbake med mer omtale i forkant av og fra selve helgen!

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse