ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Statsminister Erna Solberg åpnet Motorcenter Norway i Sokndal

I strålende solskinn fra skyfri himmel, klippet søndag 29. august statsminister Erna Solberg snora som markerte offisiell åpning av motorsportanlegget Motorcenter Norway i Sokndal kommune. Flere hundre hadde tatt turen til dette nye motorsportenes samlingspunkt for å bli med på begivenheten, som vi i flere tiår har ventet på.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Tor H. Omland.

Rammene for åpningen kan kun beskrives med ord som magisk, og statsministeren ble tatt imot til nydelige toner spilt av blant annet Husqvarna 701 og KTM Super Duke 1290 R.

Sokndals ordfører, Jonas Andersen Sayed (KrF), holdt stolt innledningstalen som blant annet be-skrev noen av de ringvirkninger som anlegget vil gi regionen. Han poengterte også hvordan den lokale velviljen og dugnadsånd har bidratt til å realisere drømmen.

Styreleder og primus motor for KNA Raceway, Hans Arve Pedersen, fulgte opp med historien rundt hvordan anlegget kom på plass og hvordan man allerede nå ser positive ringvirkninger av i lokalmiljøet. Barn og unge har brukt MX-hallen i lengre tid mens asfaltbanen har vært under byg-ging, og sammen med foreldre skapt et nytt trygt møtested. Hans Arve benyttet også anledningen til å takke alle frivillige og bidragsytere til anlegget, slik som naboen litt lenger inn i veien (Titania). Bedriften har blant annet stilt med elleve millioner tonn masse ferdig tilkjørt, noe som har vært en forutsetning for at anlegget skulle kunne realiseres. I tillegg er 130 millioner kroners-anlegget finansiert av tippemidler og andre tilskudd fra lokal og regionale bidragsytere.

Etter at statsministeren hadde avlagt race-kontroll et besøk, der hun fikk demonstrert hvordan sik-kerheten ivaretas, holdt hun den offisielle åpningstalen, før snora i rødt, hvitt og blått ble klippet. Deretter var det inn i den høyreiste Mercedes GLE 63 AMG-en, før motocross stjerna Genette Vå-ge hevet det hvite- og sortrutede flagget og vinket bilen av gårde. Noen runder seinere entret bilen igjen pit-lane, og en strålende fornøyd statsminister steg ut av bilen og fortsatte med sin egen intervjurunde av lokale talenter for å høre hva motorsporten betyr for dem. Dette viste også hvilket mangfold som finnes innen motorsport og at det er noe for hele familien.

Åpningen av senteret falt sammen med Speedrate-racing sine banedager og førerutviklingskurs. Et særdeles vellykket arrangement som skapte uforglemmelige minner for de 120 deltakere som kom tilreisende fra store deler av landet. Alderen på deltakerne var fra 13 til 75 år, der eldste deltaker kjørte fletta av en rekke av oss andre på sin 1985-modell Suzuki GSX-R750. Så bør det nevnes at motoren er noe slappere enn i originalen, og at Kjetil Greve har tilbakelagt 60–70.000 kilometer på bane og noen hundre tusen for transport mellom dem.

Vi i MC-avisa var der også for banetest av KTM sine gatekjempere Duke 890 R og Super Duke 1290 R. Sykler som henholdsvis Ride-Bergen og AllSuperMoto (ASM) i Stavanger stilte med. Sist-nevnte hadde også med seg et større utvalg andre demosykler av fremste kaliber, spesielt tilpasset denne teknisk krevende banen. En bane som blant annet har layout som inneholder korketrekker med omvendt svingrekkefølge av Laguna Seca sin foreløpig mer berømte svingkombinasjon.

Er du på jakt etter å utvikle dine føreregenskaper og få deg en opplevelse for livet, anbefales det å oppsøke nettsidene til Motorcenter Norway for så å booke inn banetid hos en av arrangørene av banedager eller førerutviklingskurs som det der linkes til. I tillegg har flere lokale klubber flyttet tre-ningene sine til banen, slik at du og familien kan bli med i et godt motorsportmiljø og ha det vanvittig moro på et hypermoderne anlegg der sikkerheten er satt i fremste rekke.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse