Annonse
Annonse
MC-avisa

Stang ut for Sondre i tredje runde av VM

Etter tre svært hektiske VM uker for Sondre «Gekko» Haga er status en sammenlagt delt 5.-plass i utendørsmesterskapets Trial2 klasse. Pressemelding. Tekst: Pål Magnussen. Foto: Alicia Presa. Dette er resultatet etter runde 3 som i helgen ble kjørt i Andorra, på et lite sted kalt St. Julia oppe i de franske pyreneene. Her var forholdene meget krevende for hele verdenseliten på dag 1, der regn gjorde seksjonene glatte, krevende og uforutsigbare. Sondre sleit litt med fokuset denne dagen og fant

Publisert:

Etter tre svært hektiske VM uker for Sondre «Gekko» Haga er status en sammenlagt delt 5.-plass i utendørsmesterskapets Trial2 klasse.

Pressemelding.

Tekst: Pål Magnussen.


Foto: Alicia Presa.

Dette er resultatet etter runde 3 som i helgen ble kjørt i Andorra, på et lite sted kalt St. Julia oppe i de franske pyreneene. Her var forholdene meget krevende for hele verdenseliten på dag 1, der regn gjorde seksjonene glatte, krevende og uforutsigbare. Sondre sleit litt med fokuset denne dagen og fant nok aldri den rytmen og god følelsen han ønsket. Dermed kjørte han inn til en 11.-plass denne dagen, som jo er et stykke unna målsetningen, og han var selv skuffet over seg selv, noe man kan forstå når man har lagt hele livet sitt inn i det.

Dag 2 var værmessig mye bedre og her hadde han sjansen til å klatre seg oppover listen, men to små feil i en lett seksjon satte en stopper for det. Og i dette selskapet så straffer slik seg fort. Men Sondre viste flott innsats, fant fokuset til tross og fullførte løpet på en verdig måte og kunne til slutt innkassere en 9.-plass på dag to. Dette er jo en nedtur for unggutten med tanke på forrige helgs super innsats, men samtidig en viktig erfaring å høste på veien mot et VM-gull.

Heldigvis er det fortsatt nok av muligheter til å klatre på sammenlagtlisten, der han nå i skrivende stund ligger på delt 5.-plass. Siste VM løp kjøres i Italia 12. og 13. oktober, og før den tid så får han litt tid til å hvile, trene masse og ikke minst kjøre det spanske mesterskapet, før alt fokus igjen handler om VM-finalen og målet om en pallplass. Alle som kjenner Sondre vet at han har alt som skal til for å lykkes på dette nivået, noen ganger trenger man bare litt stang inn også.

Trial2 VM sammenlagt etter 3 av 4 runder:

1 - Matteo Grattarola FRA. 114 p

2 - Alexandre Ferrer ITA. 87 p

3 - Jack Peace UK. 74 p

4 - Toby Martyn UK. 63 p

5 - Sondre Haga NOR. 57 p

5 - Aniol G Roura SPA. 57 p

Annonse
Annonse