Annonse
Annonse
MC-avisa

«Spirit of passion» – laget av design-legenden Dirk Oehlerking

Dette får du ikke tillatelse av BMW til å gjøre med mindre du er en betrodd kapasitet som hører hjemme i fabrikantens indre sirkler. Og akkurat så stor tillit nyter Dirk Oehlerking og hans firma Kingston Custom Motorcycles hos fabrikanten BMW.

Publisert:

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Det er ikke første gang Dirk og hans team gjør et customprosjekt sammen med BMW, det har faktisk skjedd hele 17 ganger tidligere. Noen husker kanskje Phantom Black og Phantom White som begge holder den velkjente Kingston-signaturen.

Før du lar følelsene løpe i vei og faller for fristelsen til å kommunisere hva du synes om designet, kan vi berolige deg med at dette selvfølgelig ikke er laget for hvermannsen. Dette er design, spisskompetanse, håndverk og kunst på sitt aller beste. Dirk Oehlerking og Kingston Custom er viden kjent for sine ekstreme customprosjekter og har nå gjennomført to prosjekter med R 18 som omtales som «soul fuel»-serien. Men selv om disse gutta er kjent for å levere fantastiske resultater, kunne ingen se dette komme.

Dirk Oehlerking sier at R 18 er som laget for «customizing», og mange av hovedkomponentene er derfor originale. Det mest spesielle med «Spirit of passion» er nok den spesielle kåpen i front, setet og eksosrørene som er i såkalt Kingston Roadster style. Retningsviserne er også spesielle og av det velkjente merket Kellermann. Tanken, styrekronen og demperne er originale, og den originale lakk-linjen til R 18 er videreført, kul nok som den er.

Dirk Oehlerking omtales i engere kretser som trollmannen med 35 års erfaring, og personligheten har altså en bekjentskapskrets som tar ham inn i de innerste sirkler i motorsykkelverdenen. Da, og bare da, får du lov til å gjennomføre slike prosjekter med fabrikantens velsignelse. Dirk Oehlerking forteller at kan kontinuerlig har en jevnt flyt av konseptuelle bilder som flyter gjennom hans virtuelle del av hjernen, før ideene tas ned på papiret i form av skisser. Skissene blir deretter bearbeidet inntil både hjerte og hjerne blir tilfredsstilt og kan presenteres som en idé. At fyren nyter stor tillit og anseelse, er det ingen tvil om, og vi kommer neppe til å møte dette MC-kunstverket på vei over Hardangervidda denne sommeren.

Annonse
Annonse